fbpx
 

Aktualus klausimas

12 rugpjūčio, 2011by Ieva

Sveiki! Šį sykį savo blogą naudoju, kad atsakyti į klausimą. Facebook grupėje „Lieknėju paskutinį kartą” buvo užduotas aktualus klausimas. Kadangi atsakymas išėjo ilgesnis nei Facebook leidžia patalpinti, įdedu jį čia.


Klausimas:  o kuo pagrįstas tavo lielknėjimo būdas?…ar reikia papildus vartot kokius nors ir sveikai maitintis, ar principu valgau viską, praktiškai, bet saikingai.?…



Atsakymas: Aš gal pirmiausia pasakysiu kuo man netiko mano išbandytos lieknėjimo rekomendacijos.

Daugelis dietų ar kitų lieknėjimo programų man netiko tuo, kad drastiškai reikėdavo kažko atsisakyti ir staigiai pereiti prie kitokio gyvenimo būdo. Nuolat save ribojant, laikantis vienokių ar kitokių taisyklių. Dietologės paslaugos man netiko tuo, kad gatavai duodami mitybos planai nieko neišmoko. Nes pasirinkimus darai ne tu pats ir, nustojus vaikščioti į konsultacijas, savarankiškai nelabai žinai kaip toliau maitintis. Čia tikrai neabsoliutinu ir nepeikiu kitų būdų apskritai, tiesiog jie man netiko.
Mano didžiausias tikslas, kad klientas atsikratytų antsvorio visam laikui ir tam netinka drastiškos priemonės. Todėl ir sukūriau programą, kad būtų kažkoks eiliškumas ir nuoseklumas. Kad žmogus palaipsniui būtų vedamas prie naujų įpročių ir, tarsi nejučia jie taptų jo antrąja prigimtimi ir visiškai natūralia jo gyvenimo būdo dalimi. Mano tikslas, kad žmogus palaipsniui įgytų žinių ir išmoktų pats daryti tinkamus pasirinkimus įvairiose savo gyvenimo situacijose. Kad pabaigęs programą būtų išugdęs naujus įgūdžius ir galėtų savarankiškai, jau be manęs, tęsti sėkmingą lieknėjimą, jei jam vis dar reikės atsikratyti svorio.
Dar vienas programos skiriamasis bruožas – tai jos kompleksiškumas. Ji paremta ne vien mitybos ir judėjimo įpročių keitimu, bet ir antsvorio priežasčių šalinimu. Juk judėjimas ir mityba, tik išorinės priemonės problemai spręsti. Tam, kad sulieknėčiau, man reikėjo kardinaliai pakeisti savo mąstymą.
Ir tai neįvyko per vieną dieną. Todėl esminė programos sudedamoji dalis ir yra mąstymo keitimas. Tas taip pat daroma žingsnis po žingsnio, palaipsniui. Tol kol nebuvo šios sudedamosios dalies, aš galėjau skaityti paskaitas apie tai, kas yra sveikas maistas, bet kažkodėl tikslo nepasiekiau.

Nei stebuklingų piliulių, nei papildų vartojimas į mano programą neįeina.
  


Ieva