fbpx
 

Apie lieknėjimo malonumus ir sveikuoliškus sausainius

12 balandžio, 2012by Ieva
Ar kada teko patirti jausmą, kai tarsi sustoja laikas? Paskutines dvi savaites būtent tai išgyvenau. Mūsų namuose siautėjo roto virusas. Jaučiausi tarsi įstrigus laike. Visi darbai ir planai nusikėlė. Man pačiai pavyko šio baisiojo viruso išvengti, nors sirgo visi šeimos nariai. Taigi, taip ir nesupratau ar čia mano imuninė sistema plieninė, ar man tiesiog labai pasisekė. Šimtą kartų spjaudau per kairį petį ir šimtas vieną kartą beldžiu į medį:)
Pagaliau visi sveiki ir galima pakalbėti apie smagesnius dalykus. Kad ir apie malonumą lieknėti. Dažnai lieknėjimą atidėliojame, nes jis kelia neigiamas emocijas. Ir ar gali būti kitaip, kai norėdami atsikratyti nereikalingų kilogramų, sau uždraudžiam visą mėgstamą maistą, puolame kasdien iki nukritimo sportuoti ar kaip kitaip radikaliai keisti savo įprastą gyvenimą. Jeigu lieknėjimas kelia neigiamas asociacijas, pasąmoningai stengsimės jo išvengti ir vis atidėliosime geresniems laikams. Neaišku kiek praeis laiko, kol pagaliau ryšimės užsiimti „svorio metimu“.
Žinau, koks populiarus stereoptipas: „per kančias į žvaigždes“. Ir pati kažkada juo tikėjau. Deja, kol taip buvo ir rezultatai nedžiugino. Svoris važinėjo tai aukštyn, tai žemyn ir tai tikrai labai vargino. Džiaugiuosi, kad pavyko suvokti, jog tai nebūtinai turi būti tiesa. Pakeitus požiūrį, galima lieknėti smagiai ir su malonumu. O kai taip pavyksta, tai ir prievartos prieš save nebelieka, ir pasiektą svorį lengva išlaikyti.
Taigi, meskite iš galvos senus įsitikinimus ir patikėkite, kad lieknėti tikrai galima smagiai ir lengvai!
Tai ypač svarbu pavasarį, kai norisi tik džiaugtis gyvenimu kartu su bundančia gamta ir neužkrauti savęs neigiamomis emocijomis.
Gerai nuotaikai išlaikyti dalinuosi sveikuoliškų sausainukų receptu. Visi ingrientai, išskyrus sviestą, yra tikrai labai „nekalti“. Sausainiukai kuo puikiausiai tiks patenkinti saldumynų poreikį, nešokdins cukraus lygio kraujyje ir toliau lieknėsite nejausdami, kad save skriaustumėte. Jie nėra tokie saldūs, kaip įprasti saldumynai, tačiau man visai skaniai valgosi užgeriant lietuviškų žolelių arbata. Keletas tokių sausainėlių puikiai tiks vietoj užkandžio ar kaip lengvi pusryčiai savaitgalio rytui. Mano mažoji juos irgi kerta, kad net ausys linksta. O ir aš žinau, kad valgo daugiau mažiau sveiką saldumyną.
Šių avižinių sausainių idėją pasiskolinau iš Beatos pirmosios knygos. Kai ką pakoregavau ir išėjo visai neprastas sveikuoliškas saldumynas.
Taigi, jums reikės:
  • 2 stiklinių avižinių dribsnių
  • 2 stiklinių kokosų drožlių
  • vienos stiklinės pilno grūdo miltų
  • kupino šaukštelio cinamono
  • 150g sviesto
  • 3 v.š. medaus
  • 2 kiaušinių
  • gerų dviejų saujų džiovintų abrikosų ar kitokių džiovintų vaisių
  1. Į didelį dubenį supilkite avižas, kokosų drožles, miltus, cinamoną, smulkiai pjaustytus abrikosus.
  2. Ištirpinkite svietą ir sumaišykite su medumi, kad medus patirptų ir gautųsi vienalytė masė. Tada sudėti truputį paplaktus kiaušinius ir vėl viską sumaišyti iki vientisos masės.
  3. Skystąją dalį užpilkite ant avižų, kokosų ir miltų mišinio. Išeis labai tiršta, rankomis minkoma masė. Aš iš jos rankomis formuoju nedidelius rutuliukus ir suploju į mažas bandeles. Jūs galite sausainiukus daryti kokio norite dydžio. Man labiau patinka nedidukai.
  4. Suformuotus sausainius dedame į kepimo skardą, išklotą sviestiniu popieriumi ir pašauname į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie 20 minučių, kol sausainėliai lengvai paruduos.
Skanaus!
Taigi, lieknėkite su malonumu, džiaukitės kiekviena diena ir mėgaukitės vis labiau juntamu pavasariu!

Jeigu ši informacija jums pasirodė įdomi ir naudinga, spauskite PATINKA. Taip pat savo nuomone pasidalinkite komentaruose.
Jeigu domitės lieknėjimo ir geros savijautos temomis, prisijunkite prie mano grupės Facebook’e ir pirmi sužinokite apie mano naujus blogo įrašus ir kitas šviežiausias naujienas.  
Tinklaraščio įrašai ir video patarimai yra informacinio pobūdžio. Kiekvienu konkrečiu atveju prieš vykdant rekomendacijas atsakingai įvertinkite savo galimybes. Jeigu skundžiatės kokiais nors sveikatos sutrikimais, prieš pradėdami bet kokią lieknėjimo programą, pasitarkite su savo šeimos gydytoju. Jūs suprantate ir sutinkate, kad visa tinklaraščio medžiaga yra informacinio pobūdžio ir tik jūs atsakote už įgytus rezultatus.

Ieva