fbpx
 

Ar elgiesi kaip penkiametė?

13 balandžio, 2016by Ieva0

Užpraeitą sekmadienį čia, Anglijoje, buvo labai graži diena. Labai džiaugiausi, kad tokia puiki diena sutapo su šeimadieniu, kai visi trys galėjome nuvažiuoti prie jūros, pasivaikščioti, kartu pasibūti. Po tokios aktyvios dienos visi jautėme malonų nuovargį ir susėdome į mašiną, kad važiuoti namo. Vos pajudėjus Izabelė paklausė: „kada būsim namie?“. Atsakiau, kad maždaug už 40 min., tačiau po 5 min. sulaukiau klausimo: “ar jau beveik namai?” Atsakiau, kad važiuojam dar tik penkias minutes ir iki tol, kol grįšim namo, dar reikės palaukti. Tačiau už kokių 5 minučių sulaukiau tokio pat klausimo: „ar jau tuoj namai?”. Klausinėjimas kartojosi tol, kol teko griežčiau pasakyti, kad nuo to, jog klausinės, greičiau nebus. Tada važiuojant pradėjome kalbėti apie tai, kaip būtų smagu nukeliauti kur nors, kur dar nesame buvę. Pakalbėjome apie kelias galimas vietas ir tada nuo galinės sėdynės girdim klausimą: „ar jau šiandien ten važiuojam?“. Abu su Laimiu pradėjome juoktis.

sekmadienis            sekmadienis 3

sekmadienis

Kaip dažnai jūs elgiatės taip, kaip penkiamečiai? Kai pradedu dirbti su nauja kliente, per pirmąjį pokalbį visada pakalbame ir apie jos tikslus. Tuomet sakau: „koks yra Jūsų tikslas? Kiek svorio ir per kiek laiko norite numesti? Aš suprantu, kad norite būti liekna šiandien, na blogiausiu atveju rytoj, bet dabar pagalvokim realiai.“ Daugelis jų mąsto realistiškai, įvertina tai, kad laukia įvairios progos, atostogos, bei kitos nenumatytos situacijos, kai gali būti įvairių nukrypimų nuo programos. Maža dalis yra tokių, kur matai kaip akys dega desperacija ir tikrai labai norėtų 20 kilogramų nusimesti šiandien pat. Aš tikrai labai gerai suprantu jų norą, nes ir pati buvau situacijoje, kai pradėjus eilinį lieknėjimo etapą, kasdien sverdavausi norėdama įvertinti savo pažangą. Dabar juokinga pagalvojus, jog kasdien sveriantis gali tikėtis, kad svarstyklės parodys stebuklą. Visiškas penkiamečio, kuris kas 5 minutes klausia „ar mes jau namie?” elgesys. Juk nuo to, kad klausinėsi ir nekantrausi, greičiau nenuvažiuosi. Kiekviena kelionė turi savo laiką. Kuo daugiau kilometrų reikia įveikti, tuo ilgesnė kelionė. Ilga kelionė reikalaus trumpų sustojimų pailsėti ir pasipildyti kuro atsargas, didesnė tikimybė, kad joje atsiras nenumatytų kliūčių, automobilių spūsčių, kai teks šiek tiek lėčiau judėti ar net kuriam laikui sustoti. Ir niekaip tos kelionės nepagreitinsi. Jei kas penkias minutes klasinėsi „ar jau atvykome?” tik sugadinsi savo ir bendrakeleivių nuotaiką. O gal net visai prarasi norą pasiekti kelionės tikslą.

Lygiai taip pat ir lieknėjant. Kuo daugiau svorio reikia numesti, tuo daugiau laiko ir kantybės tam reikės. Kasdienis svėrimasis tikrai nepadės. Atvirkščiai – bent jau mano atveju, galiausiai ta desperacija mane tik pastūmėdavo prisikimšti. Nes kasdien sveriantis apčiuopiamų rezultatų nematai, motyvacija dingsta, o tuomet šaldytuvas, atrodo, šaukte šaukia: „ko čia kankiniesi? Juk ir taip visai gerai atrodai. Eikš čia, pažiūrėk kiek gėrybių turiu. Velniop tą lieknumą, verčiau ateik ir pajusk malonumą čia ir dabar!“. Galiausiai supratau, kad turiu elgtis ne kaip nekantri penkerių metų mergaitė, o kaip suaugusi, tikslo siekianti moteris. Juk jei nusprendžiu parašyti 200 psl. knygą, nesitikiu, kad tai padarysiu per naktį. Kiekvienas tikslas reikalauja laiko ir kantrybės. Kuo didesnis tikslas, tuo daugiau šių dalykų reikės. Daug svarbiau kuo labiau mėgautis procesu, karts nuo karto pasidžiaugiant pažanga. Kokia būtų šauni kelionė, kai ne nerimauji dėl to, kada gi pagaliau atvyksi, o tiesiog važiuoji ir mėgaujiesi procesu. Grožiesi vaizdais už lango, skaitai mėgstamą knygą, klausai muzikos, smagiai bendrauji su bendrakeleiviais. Ir tik karts nuo karto žvilgtelėjus į kelio ženklus pastebi, kad kilometrų likusių iki kelionės tikslo lieka vis mažiau.

Linkiu jums pačios geriausios lieknėjimo, gražėjimo, ėjimo į geresnę savijautą kelionės. Daugiau džiaugtis ir mažiau nerimauti. Daugiau kantrybės ir mažiau desperacijos. Sėkmės!

Su meile,
Ieva ♥

P.S. Kad lieknėti būtų lengviau, kviečiu į mano organizuojamus seminarus. Vienas iš jų jau labai greitai!

Informacija apie seminarą Londone, paspaudus ant nuotraukos apačioje

Seminarui LOndone

Informacija apie seminarą Vilniuje, paspaudus ant nuotraukos apačioje

^140BEE568E6ED961ABAC54EE3E407D765BBA59E53B7EC4EF28^pimgpsh_fullsize_distr

Ieva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *