fbpx
 

„Gimtadieniniai paatviravimai” arba „Kaip gyventi savo svajonių gyvenimą?”

19 gegužės, 2016by Ieva0

Ieva-8003Fnewpm

Užvakar atšvenčiau savo gimtadienį. Ramiai, šeimos rate, be jokių iškilmių. Taip, kaip norėjau. Gimtadienio rytą, dar prieš atmerkdama akis, spėjau pasvajoti apie tai, kas norėčiau, kad per būsimus metus įvyktų ir prisiminti tai, kas jau įvyko. Nejučia mintimis nukeliavau septynis metus atgal į savo 28 – ąjį gimtadienį. Tuomet sėdėjau virtuvėje pas mamą ir jai pasakiau, kad manau, jog žinau kuo norėčiau gyvenime užsiimti. Iki tol visada dirbau nemėgstamus darbus ir vis pasvajodavau, kad vieną dieną tikrai atrasiu TĄ veiklą. Kur nereikės skaičiuoti darbo valandų, kur galėsiu laisvai planuoti savo laiką, kur jausiu, kad pagaliau išnaudoju savo potencialą, kur galėsiu įgyvendinti savo idėjas. Šiandien ir kasdien vis labiau jaučiu kaip gyvenu savo svajonėje. Tačiau tai neatsitiko savaime.

Tikiuosi, kad mano patarimai, kuriais žemiau pasidalinsiu Tau pasitarnaus tiek lieknėjant, tiek siekiant kitų gyvenimo tikslų.



1. Nustok sau kartoti „nežinau“ ir “negaliu”.

Nuo tada kai pradėjau dirbti (trečiame universiteto kurse), kasdien galvodavau kaip norėčiau dirbti mėgstamą darbą. Ir mintys tos kasdien kankino ne šiaip sau. Kai eini dirbti tai, kas nepatinka, kai jauti, kad kasdien save prievartauji, natūraliai galvoji, kaip norėtum, kad būtų kitaip. Kiekvieną kartą, kai su kuo nors išeidavo kalba apie darbus ar verslus aš kaip prisukta liūdnai kartodavau: „vat aš tai nežinau kuo tikrai norėčiau užsiimti”. Tik praėjus kuriam laikui supratau, kad taip aš blokuoju atsakymus, kuriuos mano pasąmonė man mielai atsiųstų, jei tik jai leisčiau. Tai supratusi nustojau sau kartoti neigiamybes. Vietoj to sakydavau: „aš kol kas nežinau, bet tikiu, kad labai greit sužinosiu, tikiu, kad atsakymas jau pakeliui“.

Kaip tai gali pritaikyti savo lieknėjimui: nustok sau kartoti, kad negali ir jau nebežinai kaip sulieknėti. Pradėk sau sakyti: net jei jaučiuosi beviltiškai, tikrai žinau, kad išeitį rasiu. Beje, aš būtent tai sau kartodavau kai manydavau, kad amžiams liksiu beviltiška apsirijėle.

2. Aiškiai įvardink ko nori.

Supratau, kad norėdama turėti tai, ko noriu, turiu aiškiai įvardyti kas tai galėtų būti. Prisėdau ir padariau sąrašą punktų apie tai, koks turėtų būti mano svajonių darbas. Dabar visų jų neprisimenu, tačiau pagrindiniai buvo šie:

– noriu turėti lankstų darbo grafiką;

– noriu dirbti iš namų;
– noriu, kažką daryti internetu, kad galėčiau dirbti tiek Maldyvuose po palme, tiek lietuviškoj kaimo sodyboj;
– noriu bent kartais turėti galimybę vesti mokymus ir seminarus (iš ankstesnių darbų ir veiklų buvau atradusi, kad man tai labai patinka);
– noriu, kad savo veikla padėčiau žmonėms.

Kai aiškiai įvardini ko nori, lengviau pastebėti tai, kas tavo ir atsisakyti to, kas tau netinka. Savo paieškų kelyje pati galvojau įvairius variantus ir gavau pasiūlymų „iš šono“. Žinodama savo kriterijus, iš karto galėdavau atmesti tokius variantus kaip šokoladinės, parduotuvės ar mokyklos steigimas, nes jie netiko vien dėl to, kad aš tiesiog būčiau susikūrusi darbo vietą, į kurią ir vėl turėčiau kasdien kulniuoti. Aš to nenorėjau.

Kaip tai gali pritaikyti savo lieknėjimui: gerai žinok ko nori, o ko ne. Laikui bėgant aš supratau, kad jokios dietos ar mitybos planai man nepadės, kad problema yra kažkur giliau. Todėl pamačiusi dar vieną knygą apie naują dietą ar mitybos programą nepirkdavau jos, kaip tai būčiau dariusi anksčiau. Žinojau, kad atsakymo ten nerasiu ir jo ieškojau kitur.


3. Atverk savo širdį ir protą.

Iki šiol gyvenime sprendimai man ateidavo tada, kai nesinervindama jų išlaukdavau. Atsakymas apie mylimą veiklą atėjo skaitant istoriją apie žmogų, kuris įveikęs savo problemą, padėjo padaryti tą patį kitiems ir tai tapo jo gyvenimo veikla. Tuo metu mano didžiausias iššūkis buvo daug metų mane kankinę persivalgymai ir svorio problemos. Tiesa, pamažu jau iš jų kapsčiausi ir pagalvojau, kad jei man pavyktų iš to ištrūkti aš būtinai norėčiau tai padėti padaryti ir kitoms moterims, savo likimo draugėms.

Kaip tai gali pritaikyti savo lieknėjimui: kiekvieną kartą kai vėl prisivalgydavau, aš ramindavau save, kad tikrai rasiu būdą kaip iš to ištrūkti. Nepanikuodavau ir darydavau geriausia ką galiu. Atsakymai ateidavo kaip frazė perskaityta knygoje, kaip idėja, kokią dar knygą galėčiau nusipirkti, kokį seminarą dar galėčiau aplankyti, kokią strategiją galėčiau išbandyti.

4. Priėmus sprendimą, pradėk veikti, net jei nesi tikra

Kuo labiau jaučiausi laisvėjanti iš savo valgymo ir svorio problemų, tuo labiau mane lankė mintis, kad norėčiau padėti kitoms moterims. Taip iš karto po savo 28 – ojo gimtadienio, po pokalbio su mama ir vėliau su vyru, aš nusprendžiau veikti. Iš karto susiradau kursus, kuriuose galėčiau gilinti savo teorines žinias. Nors kursai kainavo nemažai, o aš nebuvau 100 % tikra, kad tai mano pašaukimas, laukti daugiau nenorėjau. Pasitarusi su vyru, buvau pasiruošusi sumokėti tokią savo paieškų kainą. Tačiau man pasisekė. Kuo labiau gilinau žinias, tuo labiau jaučiau, kad tai man. Nejučia pradėjau svajoti ir planuoti kaip realiai, pabaigus mokslus, ta mano veikla galėtų atrodyti, nuo ko norėčiau pradėti darbuotis.

Kaip tai gali pritaikyti savo lieknėjimui: nepasiduok ir bandyk. Bandyk vis naujas strategijas, kurios Tau padėtų ištrūkti iš uždaro persivalgymų rato. Atmesk kas neveikia, pasilik kas veikia ir ieškok toliau tol, kal pajusi, kad pavyksta.

Gimtadienis buvo ta diena, kai dar kartą pasidžiaugiau kaip gera gyventi savo svajonėje. Aš dirbu iš namų, laiką planuoju aplink savo dukros užimtumą, asmeniškai konsultuoju moteris internetu, Maldyvuose dar nebuvau, bet šią vasarą leisiu pusiau darbo, pusiau poilsio savaitę lietuviškoj kaimo sodyboj, o praėjusi sekmadienį vedžiau jau antrąjį savo seminarą „Liekna ir laisva AŠ“ ir, svarbiausia, beveik kasdien sulaukiu mane iki graudulio jaudinančių laiškų iš moterų, kurioms padedu savo veiklos dėka. Viskas taip, kaip kažkada išdrįsau pasvajoti ir užrašyti.

O apie ką svajoji Tu?

—————————————————————————————————————-

Būk sveika, liekna ir, svarbiausia, laiminga!
Su meile,
Ieva ♥

P.S. Pavargai pati viena nesėkmingai ieškoti kelio į lieknumą ir vidinę laisvę? Užsiregistruok nemokamai sesijai Skype ir sužinok kaip galėčiau Tau padėti. Registruotis gali čia

Ieva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *