fbpx
 

Gyvenimas įveikus priklausomybę nuo maisto

4 spalio, 2017by Ieva0

Perskaičiusi pavadinimą galbūt tikiesi išgirsti pasaką primenančią istoriją apie tai, kaip ilgus metus nuo priklausomybės prisivalgymams kentėjusi moterėlė pagaliau gyvena gyvenimą, kuriame rytais šviečia saulė, vakarais dangų nuspalvina fejerverkai ir nėra vietos tamsioms mintims. Patikėk ir aš taip galvojau. Išvarginta nuolatinių persivalgymo priepuolių, begalinio nepasitenkinimo ir net pasišlykštėjimo savimi aš svajojau, kaip vieną dieną būsiu nuo viso to laisva, liekna ir labai labai laiminga. Savosios laisvės ir lieknumo siekiau lyg kokio Laimės žiburio – bet kokia kaina, su begaliniu užsispyrimu ir pasiryžimu, nė neketindama pasiduoti ir atsisveikinti su šiuo tikslu.

Sunku tiksliai ir pasakyti kiek jau tų metų susikaupė kai gyvenu laisvą nuo maisto ir minčių apie kilogramus bei centimetrus gyvenimą. Pakankamai daug, kad suprasčiau, jog liūdesio debesys ir toliau vis aplankys kaip ir anksčiau, kartais užsuks ir vienišumo jausmas bei kiti nelabai smagūs jausmai, o gyvenimas ir toliau vis pateiks tiek smagių, tiek nelabai malonių staigmenų.

„Tai ar buvo verta taip stengtis?“ – paklaus kažkas ir jų klausimas bus visiškai suprantamas.

Net nesvartydama atsakau tvirtai – TIKRAI TAIP!

» Nemoku papasakoti kaip yra gera pabusti ryte ir negalvoti apie tai, kiek ir ko šiandien valgysiu, kiek sveriu ir kiek norėčiau sverti.

» Nemoku apsakyti koks yra geras jausmas negyventi nuolatinėje maisto paranojoje, kai bijai suvalgyti vienokį ar kitokį produktą ar patiekalą.

» Ir koks džiaugsmas mokėti saikingai mėgautis visu maistu, be „nutrūkimų“ kai niekaip negali sustoti.

» Koks su niekuo nepalyginamas jausmas gyventi taikoje su savimi ir savo kūnu, kai nejauti jam neapykantos. Juk tai taip vargina!

Ir dar daug galėčiau vardinti privalumų gyvenimo, kuriame nėra vietos priklausomybei. Jei Tu nuo jos kenti, gerai žinai koks tai didelis šešėlis Tavo gyvenime. Nežinau kaip Tau, bet man ši priklausomybė įtakojo absoliučiai visas mano gyvenimo sritis: santykius su artimaisiais, kai būdavau pikta ir nenorinti bendrauti po eilinio prisivalgymo, asmeninius bei profesinius pasiekimus, kai viskas ko nori, tik užsidaryti ir nieko nematyti nes gėda pačiai savęs, daugybę praleistų progų, neišnaudotų galimybių. Vėlgi, galėčiau vardinti ir vardinti.

Jei Tau tai pažįstama, nedelsk nei dienos. Daryk viską, kad tai pasikeistų. Nors Tavo gyvenime, kaip ir visų kitų, ir toliau bus visokių dienų, pamatysi kaip gera kasdienius džiaugsmus ir iššūkius pasitikti su šviesia galva, o nepanirus į nuolatinį prisivalgymo ir niūrių minčių transą.

Jei leisi man Tau padėti, su džiaugsmu tai padarysiu ir tam dabar yra pati geriausia proga. Jau pirmadienį – spalio 9d. prasideda internetinė video programa „Liekna ir Laisva Aš“, į kurią registruotis gali čia. Tai paskutinė grupė šiais metais, todėl būtinai prisijunk, kad nereikėtų metų eilinį kartą pabaigti su vis gilėjančiu nusivylimo jausmu, kad ir vėl nieko nenuveikei, kad išsilaisvinti iš savo valgymo ir svorio problemų. Jei nuspręsi jungtis, man bus didelis džiaugsmas Tau padėti šiame kelyje.

Kad ir ką benuspręstum, mieloji, linkiu Tau pasiekti savąją laisvę, nes tai neįkainojama ir su niekuo nepalyginama būsena.

Šiam kartui tiek. Iki kitos savaitės arba iki susitikimo grupėje!
Su meile,

Ieva

Ieva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *