fbpx
 

Ar jau išpakavai šią dovaną?

14 kovo, 2018by Ieva0

Jei jau kurį laiką skaitai mano blog’ą, žinai, kad kartais jame dalinuosi konkrečiomis rekomendacijomis ir patarimais, o kartais tiesiog kviečiu diskusijai ir pamąstymams. Šiuo straipsniu kaip tik kviečiu pamąstymams, kurie, tikiuosi, Tau padės kitoje šviesoje pamatyti savo valgymo ir svorio problemas.

Turbūt ne kartą esi girdėjusi pasakymą: „Atsiųsdamas dovaną, Dievas ją dažnai įvynioja į problemą“. Deja mes neretai taip susitelkiame į taip vadinamą problemą, kad nesugebame, o gal net ir nenorime tos dovanos pamatyti. Tikiu, kad ir Tu esi patyrusi situacijų, kurios atrodė nemalonios ar net skaudžios, o vėliau supratai, jog tai geriausias Tau kada nors nutikęs dalykas. Manau, kad būtent apie tokias situacijas yra šis posakis apie Dievo siunčiamas dovanas. Man tikrai ne kartą yra tekę jas išgyventi ir patirti.

O kas jeigu Tavo valgymo ir svorio problemos yra geriausia kas Tau galėjo nutikti? Ar kada apie tai susimąstei?

Štai ką rašo Laima, viena iš programos „Liekna ir Laisva Aš“ dalyvių:

„Kiek daug slepiasi po emociniu valgymu. Dabar esu dėkinga savo emociniam valgymui už tokią galimybę save pažinti ir atskleisti. Dabar aš mėgaujuosi šiuo nuostabiu pažinimo keliu, kuris veda į vidinę laisvę.“

Iš visos širdies pritariu Laimai ir galiu tik paantrinti jai. Lipimas iš priklausomybės, o savo buvusias valgymo problemas drąsiai vadinu būtent taip, man buvo pati didžiausia asmeninio augimo mokykla. Jei ne valgymo problemos, kažin ar bebūčiau tiek gilinusis į save, tiek atradusi ir suvokusi. Ne visada tie ieškojimai buvo malonūs ir saulėti, tačiau praėjusi tamsius etapus, visada išeidavau į vis didesnę šviesą. Šiandien savo buvusiai priklausomybei esu dėkinga ir už mylimą darbą, dėka kurio pirmadienis man yra viena geriausių savaitės dienų, o penktadienis gali niekada neateiti. Na kartais gal ir galėtų 🙂 Ieškodama atsakymų į klausimą „kaip pagaliau vėl mokėti „normaliai” maitintis, sulieknėt ir būti laisvai?“, sutikau įdomių žmonių ir mokytojų, kurie ne tik prisidėjo prie mano pasveikimo, bet ir praturtino mano gyvenimą.

Tikrai galėčiau vardinti ir daugiau, bet, manau, esmę Tu supratai.

Tad leisk man dabar Tavęs paklausti: kokia dovana įpakuota Tavo valgymo ir svorio problemose?

Jei atsakymas „jokia”, užduosiu dar vieną klausimą: O kas jei ji tikrai yra, tik Tu kažkodėl nenori ar neleidi sau jos pamatyti? Kokia ji galėtų būti jei tikrai norėtum ją pamatyti?

Būtinai pasidalink savais pamąstymais šia tema komentaruose. O jei straipsnis patiko, būčiau dėkinga jei pasidalintum bent su viena drauge, kuriai jis taip pat galėtų būti naudingas. Ačiū!

Šiam kartu tiek. Iki kitos savaitės!

Su meile,
Ieva ♥

Ieva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *