fbpx
 

6 svarbūs priminimai norinčioms atsisveikinti su emociniais persivalgymais

3 spalio, 2018by Ieva0

Sveika gyva!

Net pačiai sunku patikėti, kad šiais metais prie blog’o rašymo grįžtu tik spalį. Jeigu seki naujienas mano uždaroje Facebook’o grupėje,  žinai, kad buvau išvykusi ilgų atostogų į Balio salą, o grįžusi dariau net dvi serijas kasdieninių gyvų transliacijų. Pirmoji buvo apie pamokas parsivežtas iš kelionės, o antroji baigėsi visai ką tik. Ji buvo skirta visoms toms, kurioms aktualios emocinių, destruktyvių, nekontroliuojamų persivalgymų problemos.

Šis įrašas taip pat skirtas šiai temai. Nepavargstu ja kalbėti, nes būtent destruktyvūs persivalgymai daugeliui yra pagrindinė antsvorio priežastis. Tiesa persivalgymai sukelia daug daugiau nei tik antsvorį, jie yra tiesiausias kelias į nepasitenkinimą savimi, neapykantą sau, nelaimingumo ir beviltiškumo jausmus. Štai kodėl aš su tokia aistra kasdien padedu moterims spręsti šias problemas.  Atsisveikinimas su persivalgymais turi neišmatuojamą teigiamą poveikį visoms gyvenimo sritims.

Šiandien noriu pakalbėti apie 6 svarbius dalykus kuriuos būtina prisiminti norint visam laikui atsisveikinti su šia problema.

1. Tavo problema – ne antsvoris, o persivalgymai. Daugelis antsvorį turinčių moterų tiki, kad joms tereikia sulieknėti ir viskas tuomet bus gerai. Tačiau jei Tau kada teko pasiekti savo tikslinį svorį, gerai žinai, kad sulieknėjus noras persivalgyti niekur nedingsta. Būtent todėl aš kartojau ir kartosiu, kad ne lieknėjimo būdo reikia ieškoti, o informacijos kaip įveikti tikrąją antsvorio problemą – persivalgymų priklausomybę.

2. Tu priklausoma ne nuo maisto, o nuo paties persivalgymo. Su retomis išimtimis, ne konkretūs maisto produktai kelia priklausomybę, o įsišaknijęs poreikis vis besaikiškai valgyti. Taip, dažniausiai persivalgai konkrečių produktų, tačiau visai ne dėl to, kad esi nuo jų priklausoma, o todėl, kad laikai juos „draudžiamu“ maistu (apie tai trečiasis punktas). Todėl neturėtum kaltinti konkrečių produktų. Verčiau ieškok atsakymų kaip įveikti norą kimšti iki negalėjimo.

3.  Draudimai – tiesiausias kelias į persivalgymus. Atkreipk dėmesį, kad užpuolus persivalgymo impulsui, ne salotų ar obuolių eini ieškoti. Jei esi klasikinis atvejis, persivalgymo impulso atakų metu puoli prie vadinamojo „nesveiko” maisto. Saldų keičia sūrus, sūrų saldus ir taip be galo, kol pati išsigąsti dėl to, kiek sugebėjai į save kimšti maisto. Net ir tai suvokus, vis dar sunku sustoti. Kaip taisyklė, tai tas maistas, kurį laikai draudžiamu. Tol kol savo galvoje turėsi „draudžiamų“ produktų sąrašą, tol būsi priklausoma nuo persivalgymų. Vienintelė išeitis – keisti santykį su šiuo maistu ir išmokti jį valgyti saikingai. Kito kelio tiesiog nėra.

4. Tvirtai pasiryžk, tikėk ir tęsk. Jokie praktiniai patarimai nepadės, kol nebus tvirto pasiryžimo keistis. Tačiau pasiryžimas bus tik momentinis be tikėjimo, kad anksčiau ar vėliau pasieksi užsibrėžtą tikslą. Ir tik turėdama pakankamai atkaklumo Tu tęsi pokyčių kelionę, nes patikėk, kelyje link išsilaisvinimo iš priklausomybės, turbūt labiau nei bet kokiame kitame, su kaupu suklupimų ir net gilių duobių. Tik tvirtai pasiryžusi, tikėdama ir net neketindama pasiduoti, pakilsi ir judėsi toliau.

5. Nekentėk vienumoje, ieškok pagalbos. Ieškok žmonių, kurie Tave suprastų, išsikalbėk, pasiguosk. Ieškok specialistų, kurie padėtų išspręsti šią problemą. Aš geriau nei kas kitas žinau, kaip sunku kentėti nuo persivalgymų vienumoje, todėl labai kviečiu neiti mano keliu. Mano atveju, aš tiesiog neturėjau į ką kreiptis ir net neįsivaizdavau kur tos pagalbos ieškoti. Tu turi mane. Junkis prie mano nemokamos grupės, dalyvauk mokamose programose ar praeik asmeninių konsultacijų kursą. Jeigu nori ieškoti pagalbos kur nors kitur, būtinai taip ir daryk. Tik nekentėk vienumoje.

6. Išlik pačia geriausia savo drauge. Kad ir kas benutiktų, pažadėk sau, kad  būsi pati geriausia savo pačios draugė, palaikytoja, guodėja, ramintoja, sirgalė. Persivalgymai atneša pakankamai destrukcijos į Tavo gyvenimą, koneveikdama save dėl eilinio persivalgymo, Tu ją tik daugini. Tai lygiai tas pats, kas pilti žibalo į ugnį. Destrukcija tik didės, jei ją užpilsi lavina destrukcijos. Ir tik atlaidumas bei supratingumas savo pačios atžvilgiu, sumažins destrukciją ir padės nurimti net praošus stipriausiai persivalgymo bangai.

Tai tiek svarbių priminimų, mieloji. Jei dar nesi mano uždaros nemokamos grupės narė, būtinai skubėk jungtis, nes patarimų šia ir kitomis holistinio lieknėjimo temomis ten rasi dar daugiau.
Prisijungti gali čia.

Iki kitos savaitės!
Su meile,
Ieva ♥

Ieva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *