fbpx
 

Turi antsvorio ir jautiesi beviltiškai? 4 patarimai kaip tai pakeisti

23 sausio, 2019by Ieva0

Šį kartą įrašą skiriu toms, kurios jau ne vienerius metus jaučiasi įstrigusios su ta pačia problema – antsvoriu ir, kurių emocinė būsena yra tokia, kad, rodos jau nieko ničnieko nesinori. Kai atrodo, kad visos pastangos lieknėti yra absoliučiai bevaisės, kai ryte dar sau bandai žadėti „susiimti”, o dieną pabaigi eiliniu prisivalgymu.

Visai neseniai kalbėjau su moterimi, kuri būtent taip jautėsi.  Beveik viso pokalbio metu jai skruostais riedėjo ašaros ir, rodos, visu kūnu jaučiau jos beviltiškumą. Jei panašiai jautiesi ir Tu, šiame įraše noriu pasidalinti nuo ko siūlyčiau pradėti keisti situaciją.

1. Įvertink savo norą keistis ir ieškoti išeičių. Padėkok sau už tai. Mes taip įpratę save plakti arba girti tik už įspūdingus rezultatus, kad pamirštame įvertinti savo pastangas. Tavo stengimasis keistis, atsakymų ieškojimas, nepasidavimas yra verti Tavo pagyrų. Pažadu, kad ir kaip prastai jautiesi, padėkojusi sau už pastangas, iš karto pasijusi geriau. O tai jau puiki pradžia. Tegul tai nebūna vienkartinis veiksmas, įprask pastebėti ir įvertinti savo pastangas kuo dažniau.

2. Emocinė būsena – svarbiausia. Paprastai moterys, kurios jaučiasi įstrigusios kovoje su nereikalingais kilogramais, tik ir galvoja apie tai, kaip jų atsikratyti. Dažnai tai tampa pagrindiniu prioritetu. Visiškai suprantu šį norą, tačiau labai svarbu prisiminti, kad dažna nesėkmių priežastis yra neigiama emocinė būsena. Todėl labai svarbu šalia pasirinkto lieknėjimo plano, ieškoti būtų kaip pagerinti savo emocinę savijautą. Jeigu jausimės prislėgtos, apatiškos, praradusios viltį, ši būsena visada nugalės bet kokias pastangas laikytis pasirinkto lieknėjimo plano. Todėl labai kviečiu pirmiausiai pradėti rūpintis savo emocine būsena ir tik tada paraleliai lieknėti.

3. Ieškok bendraminčių. Kuo gilesnėje duobėje jautiesi įstrigusi, tuo sunkiau iš jos išsikapstyti vienai. Pati puikiai pažįstu tą jausmą, todėl visada skatinsiu jungtis prie bendraminčių, ieškoti mokamos ir nemokamos pagalbos. Žmonės, kurie supranta kaip jautiesi ir yra pasiruošę bet kada palaikyti suklupus, yra neįkainojama. Dar geriau jei tai nėra tiesiog Tau gero linkintys žmonės, o patyrę specialistai, turintys žinias ir patirtį, kuri galėtų Tau padėti judėti į priekį gerokai sparčiau. Rinkdamasi bendraminčių grupę ar mokamą specialistą, įvertink ar Tau artimos jų vertybės, ar pritari jų darbo bei bendravimo stiliui, ar su jais jautiesi gerai. Dažnai mes intuityviai pajuntame kas mus traukia, kuria kryptimi norėtume pasukti, tad neignoruok šio savo vidinio balso.

4. Būk pačia geriausia savo drauge. Aš šią frazę dažnai kartoju ir, jei nesi nauja šio blog’o skaitytoja, turbūt ją girdėjai ne kartą. Tačiau būti pačia geriausia savo drauge, nuolat save remti, palaikyti, priimti, ko gero yra vienas pačių svarbiausių dalykų siekiant bet kokių permainų ir apskritai norint gyventi harmoningą gyvenimą. Taigi pagirk save už pastangas, nesmerk už suklupimus ir visokeriopai palaikyk, kad ir kas benutiktų.

Būtinai pasinaudok mano patarimais ir netrukus galėsi pasidžiaugti, kad jautiesi žymiai geriau, o kai tai nutiks, būtinai pasidalink su manimi ir šio blog’o skaitytojomis.

Tai tiek šiam kartui, mieloji. Iki sekančio!

Su meile,
Ieva ♥

P.S. Mano nemokama FB grupė, galėtų būti puikus bendraminčių ratas Tau. Kviečiu prisijungti ir apsižvalgyti ar ji tinkama Tau čia

O jeigu esi pasiryžusi rimtoms permainoms, netrukus startuos nauja programos “Liekna ir Laisva Aš“ grupė, kur palaikymo, pagalbos, patarimų gausi kiekvieną mielą dieną. Daugiau informacijos čia

Ieva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *