fbpx
 

Jei išbandei viską ir niekas nepadeda

20 kovo, 2019by Ieva0

Turbūt ir Tu, kai pasisuka tema apie svorio metimą, ne kartą girdėjai ką nors sakant: „Aš išbandžiau viską ir man niekas nepadeda. Jau nebetikiu, kad man kada nors pavyks numesti nereikalingus kilogramus. Jaučiuosi beviltiškai.“ O gal ir pati taip esi sakiusi ar panašiai jautiesi kaip tik dabar?

Jeigu taip, leisk man tau pasakyti keletą svarbių dalykų.

Pirma: aš tikrai suprantu tą beviltišką savijautą kai jautiesi taip, lyg niekas ničniekas jau negali padėti. Kai kenti nuo antsvorio metai iš metų ir bandai vieną lieknėjimo būdą po kito. Kai su kiekvienu nesėkmingu bandymu jautiesi vis beviltiškiau ir kas kartą vis mažiau turi entuziazmo dar kartą bandyti. Tikrai įsivaizduoju kaip tai turi būti sunku.

Tačiau! Nežinau ar kada susimąstei apie tai, jog jeigu būtum tikrai išbandžiusi viską, jau džiaugtumeisi norimu svoriu ir saikinga mityba. Tikiu, kad šis mano drąsus teigimas gali ir nepatikti, tačiau jame labai daug tiesos. Ar nemanai? Man tai atrodo labai logiška: tas kas išbandė viską, anksčiau ar vėliau vis tiek pasiekia norimą rezultatą. Kitaip tiesiog neįmanoma.

Mes taip dažnai susitelkiame į tai, kiek visko išbandėme, kad visai nepagalvojame apie tai, kiek dar visko liko neišbandyta. Šiandien noriu Tavęs paklausti, ar sakydama, kad bandei viską, išbandei ir šiuos dalykus:

– Vietoj to, kad ieškoti dar vieno mitybos ar lieknėjimo plano, ar bandei gilintis kas yra Tavo tikroji antsvorio priežastis ir tuomet ieškojai visų įmanomų būdų jai šalinti? Sakykime, kad antsvorį nešioji dėl nuolatinių persivalgymų. Ar bandei ieškoti būdų kaip įveikti šį potraukį? Trumpai priminsiu, kad joks mitybos planas čia nepadės, o dažnu atveju tik pablogins padėtį.

– Ar bandei gilintis į savo vidų? Domėtis tuo, kas vyksta Tavo galvoje ir širdyje, kad nuolat prisivalgai ir neprisiverti sportuoti? Kodėl vis neleidi sau ištrūkti iš užburto rato? Patikėk sulieknėti padės būtent šis vidinis darbas, o ne tapimas sveiko maisto enciklopedija.

– Jeigu pačiai sunku, ar bandei kreiptis į specialistus, kurie galėtų padėti įveikti mano aukščiau paminėtas kliūtis? Dažnai tvarkytis su priklausomybėmis vienam pačiam yra tikrai labai labai sunku, todėl kreipimasis į profesionalus gali sutaupyti metų metus brangaus gyvenimo laiko ir apsaugoti nuo eilinio nusivylimo.

– Ar bandei būti pačia geriausia savo drauge, save remti ir palaikyti, o ne plakti dėl eilinio nevykusio bandymo? Ar bandei besąlygiškai save priimti, elgtis su savo kūnu kaip su didžiausia dovana, kurią gavai gimdama, prižiūrėti jį su begaline meile ir pagarba?

Jeigu nebandei bent vieno iš mano paminėtų dalykų, vadinasi išbandei tikrai ne viską. Neleisk, kad Tavo nusivylimas dar vienu lieknėjimo planu Tave sustabdytų nuo būsimų bandymų, kur tikrai tikrai laukia išlaisvėjimas nuo destruktyvių valgymo įpročių ir kūno lengvumas.

Šiuo blogo įrašu norėjau Tave užvesti ant kelio ir parodyti ką būtinai verta pabandyti, tačiau gal apie tai net nebuvai pagalvojusi. Taip pat labai norėjau sugrąžinti Tau tikėjimą ir paraginti niekada niekada nepasiduoti. Kai jau atrodys, jog išbandei viską, primink sau, kad kai taip nutiks, tikrai būsi pasiekusi norimą tikslą. Nuryk nusivylimo kartėlį ir bandyk toliau. Tai, kad pagaliau galėsi nešioti norimo dydžio drabužius, bus tik mažytis džiaugsmas, palyginus su jausmu, kuris aplankys suvokus, kad pagaliau įveikei tai, kas vargino daugybę metų.

Tai tiek šiam kartui, mieloji. Jeigu straipsnis pasirodė naudingas, būčiau labai dėkinga jei pasidalintum su bent viena savo drauge. Ačiū ir iki kitos savaitės!


Su meile,
Ieva ♥

P.S. Netrukus prasidės išankstinė registracija į naują programos „Liekna ir Laisva Aš“ grupę. Ši grupė skirta toms moterims, kurios kenčia nuo emocinių, nekontroliuojamų persivalgymų ir ieško pagalbos kaip juos įveikti. Kviečiu sekti naujienas mano FB puslapyje, uždaroje grupėje ir registruotis naujienoms, kad nepraleisti šios svarbios informacijos.

Ieva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *