fbpx
 

Dar viena priežastis kodėl netirpsta kilogramai

10 liepos, 2012by Ieva

Perskaičius šio įrašo pavadinimą gali pasirodyti, kad tų priežasčių trukdančių sulieknėti yra labai daug. Tai beveik tiesa. Jų iš tiesų yra nemažai. Tačiau nereiškia, kad jos visos būdingos vienam žmogui. Galbūt ši, apie kurią dabar kalbėsiu, bus kaip tik ta, kuri būtent Jums trukdo atsikratyti nereikalingų kilogramų.
Beveik kasdien bendraudama su norinčiais sulieknėti pastebėjau, kad per didelis noras pasiekti užsibrėžtą svorį taip pat gali trukdyti. Žinau, kad ne kartą sakiau, jog jeigu tikrai to norime, tai ir valios pastangų beveik nereikia.
Ir toliau taip manau. Tačiau labai svarbu tinkamai norėti. Skamba turbūt keistai. Negi neužtenka tiesiog norėti? Deja ne.
Ko gero niekad nebūtumėte pagalvoję, kad per stiprus noras sulieknėti gali trukdyti tai padaryti. Kalbu apie desperatišką norą pakeisti savo kūno formas čia ir dabar. Bendraudama su savo klientėmis iš karto tą jaučiu. Galiu nuoširdžiai pasakyti, kad sulieknėti sekasi toms, kurios ateina su nusiteikimu: man nesvarbu kaip greitai ar lėtai kilogramai tirps, svarbu, kad tik jie tirptų ir aš sulieknėčiau visam laikui. Tačiau susiduriu ir su kitokiu požiūriu: kiek kilogramų man įmanoma numesti per šią vasarą? O per ateinanį mėnesį? O per ateinančią savaitę? Tokiais atvejais žmogus sveriasi kone kasdien ir nori gramų tikslumu žinoti kiek svorio neteks per mėnesį, kad galėtų suplanuoti kada gi pagaliau pasieks tą trokštamą svorį ir tarsi pradės gyventi kitokį gyvenimą.
Toks elgesys man tik parodo, kaip stipriai nemylime savęs. Tokiu elgesiu sakoma: man taip blogai dabartiniame savo kūne, kad noriu žūt būt iš jo ištrūkti. Pageidautina čia ir dabar, nes daugiau gyventi taip nebegaliu.
Deja tokia desperacija tikrai nepadeda lieknėti. Ir vėl kalbu iš savo patirties.
Tai patyriau savo kailiu ir dabar matau dirbdama su savo klientėmis. Tos, kurios norėjo sulieknėti, bet joms nebuvo svarbu to padaryti per vieną naktį, jau seniai yra pasiekę savo norimą svorį ir laimingos gyvena kreipdamos energiją į daug smagesnius dalykus. Tačiau tos, kurios desperatiškai norėjo sulieknėti čia ir dabar, su nereikalingais kilogramai kovoja dar ir šiandien. Ir spėju, kad kovos dar ilgai. Nebent pasikeistų jų požiūris. Ir tai nieko bendo neturi su pasirinktu lieknėjimo būdu. Net ir pati veiksmingiausia lieknėjimo programa čia bus bejėgė.
Nežinau kaip jums, bet man labai gerai pažįstama ta būsena, kai desperatiškai sveriesi kiekvieną dieną tikėdamasi pamatyti stebuklą. Deja sveriantis kasdien akivaizdžių pokyčių nematai ir tai varo į neviltį. Daugybę kartų dėl šios priežasties esu nubraukusi visas savo pastangas ir prisivalgiusi. Kam stengtis? Juk vistiek atrodau blogai, o įdėtos pastangos neduoda norimo rezultato. Ir taip dienos virsta mėnesiais, mėnesiai metais vis gyvenant su antsvoriu ir jaučiantis vis nelaimingesniais. Kai tuo tarpu kažkas per tą laiką kantriai ir ramiai lieknėja ir, atvirkščiai, kasdien jaučiasi vis geriau ir geriau.
Kaip ištrūkti iš šio uždaro rato?
  1. Priimti esamą situaciją.
    Pasisverkite ir užsirašykite savo dabartinį svorį. Be savęs smerkimo ir neigiamų emocijų. Tiesiog priimkite tai kaip faktą ir suvokite, kad situacija nepasikeis per vieną naktį. Nebent sugalvotumėte ryžtis plastinei operacijai. Tikiuosi, kad to norinčių mažuma. Susitarkite su savimi, kad jei jau tiek metų gyvenote šiame kūne, tikrai galite pagyventi dar keletą savaičių ar mėnesių. Priimti situaciją – tai netirštinti spalvų. Nepieškite visko tamsesnėmis spalvomis nei yra iš tikrųjų. Nevaizduokite situacijos blogesnės nei ji iš tiesų yra. Jūsų dabartinis svoris, tai šiandieninė realybė. Tai faktas. Mano tam tikri gyvenimo būdo bei mitybos įpročiai mane atvedė ten, kur esu šiandien ir aš esu pasiruošęs ramiai ir apgalvotai keisti esamą padėtį. Desperatiškai norėdami ją pakeisti per vieną naktį bėgate nuo tiesos. Tuo tarpu labai svarbu pažvelgti tiesai į akis. Tik tada kai ramiu vidumi suvokiate realybę tokią, kokia ji yra, galite pradėti keistis.
  1. Išsikelkite realius tikslus.
    Labai svarbu nusiraminti ir logiškai pasikalbėti su savimi. Paklauskite savęs kiek jau metų taip desperatiškai trokštate sulieknėti? Kai aš taip vieną dieną su savimi pasikalbėjau, mane išpylė šaltas prakaitas. Mano atsakymas buvo – daugiau negu 10 metų… Suvokiau viena, kad jeigu būčiau turėjusi kitokį požiūrį, per tą laiką galėjau jau ne tik būti sulieknėjusi, bet ir seniai apie tai pamiršusi. Deja tik gyvenau tai mesdama, tai ataugdama sunkiai prarastus kilogramus.
    Tą akimirką supratau, kad nebenoriu daugiau taip švaistyti laiko. Susitariau su savimi, kad man dabar bus nesvarbu kokiu tempu kris kilogramai. Kad ir trys kilogramai per metus. Tačiau svarbiausia visam laikui. Jau geriau trys per metus, negu trys per savaitę, bet po metų vistiek esi ten, kur buvai. Tik emociškai dar blogiau jautiesi. 
    Turėkite tikslą, kokį svorį norite pasiekti, tik nevaržykite savę griežtais terminais, kurių neįmanoma įgyvendinti. Žinoma, aš nesakau, kad turėtumėte išsikelti tikslą sulieknėti trimis kilogramais per metus. Aš tiesiog pateikiau pavyzdį. Tačiau tikiuosi, kad jis ir jums aiškiai parodė, jog geriau aš per tuos 10 metų būčiau lieknėjusi tris kilogramus per metus ir numetusi 30 kilogramų, negu švaisčiusi laiką nuolatiniams svorio svyravimams ir blogai savijautai dėl to.
    Mano dabar vienas mėgstamiausių posakių: geriau tegul krenta mažiau kilogramų, bet į vieną pusę:)
  1. Atraskite kas jus džiugina DABAR.
    Neatidėliokite geresnio gyvenimo tiems laikams kai sulieknėsite. Nepaverskite viso savo gyvenimo vien „lieknėjimu”. Išmokite juo džiaugtis šiandien. Kai mus visiškai apima mintis apie tai, kaip sulieknėti, mes negyvename, o egzistuojame. Jūsų pomėgiai ir svajonių įgyvendinimas turi eiti pirmiau. Kai nuolat negalvosime apie svorį, nebeliks ir desperacijos. Nebeliks to poreikio žūt būt ištrūkti iš dabartinės situacijos ir to, kaip dabar atrodo jūsų kūnas. Jūs jausitės laimingi jau dabar, o palaipsniui lieknėjanti figūra suteiks tik dar daugiau džiaugsmo jau ir taip šauniam jūsų gyvenimui!
    Taigi, jeigu jūsų tikslas buvo sublizgėti liekna figūra su nauju bikiniu ir tai nepavyko, nepykite ant savęs. Jau beveik vasaros vidurys ir tikrai neverta savęs kankinti ir tikėtis radikalių permainų. Verčiau nusipirkite keletą jūsų figūrai tinkančių ir privalumus pabrėžiančių drabužių. Nors dar neatrodote taip, kaip norėtumėte žinokite, kad tai laikinas etapas. Tačiau vistiek verta stengtis atrodyti ir jaustis taip gerai, kaip tik galite šiame etape. Juk gyvename tik vieną kartą!
    Džiaukitės vasara, jos teikiamais malonumais ir pamažu lieknėkite su džiaugsmu! Jeigu sutramdysite savo norą sulieknėti čia ir dabar, kitą vasarą tikrai puikuositės nauju bikiniu.
Jeigu šie patarimaijums pasirodė įdomūs ir naudingi, spauskite PATINKA, klauskite, komentuokite ir dalinkitės su draugais, spausdami DALINTIS.
Jeigu domitės lieknėjimo ir geros savijautos temomis, prisijunkite prie mano grupės Facebook’e ir pirmi sužinokite apie mano naujus blogo įrašus, kitas šviežiausias naujienas, gaukite dar daugiau naudingos informacijos ir sveikų patiekalų idėjų.


Tinklaraščioįrašai ir video patarimai yra informacinio pobūdžio. Kiekvienu konkrečiu atveju prieš vykdant rekomendacijas atsakingai įvertinkite savo galimybes. Jeigu skundžiatės kokiais nors sveikatos sutrikimais, prieš pradėdami bet kokią lieknėjimo programą, pasitarkite su savo šeimos gydytoju. Jūs suprantate ir sutinkate, kad visa tinklaraščio medžiaga yra informacinio pobūdžio ir tik jūs atsakote už įgytus rezultatus.

Ieva

previous
Daugiau žalio maisto - daugiau tirpstančių kilogramų! Receptas

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/ieiene/domains/ievagerciene.lt/public_html/wp-content/themes/celeste/views/prev_next.php on line 36
next
Tirpstantys kilogramai – tai tik mažytis atlygis už aktyvų gyvenimo būdą