fbpx
 

Jei jau pavargai nuo kovos su nereikalingais kilogramais

14 birželio, 2017by Ieva0

Jei skaitai šį straipsnį, greičiausiai jau pavargai kovoti. Su nereikalingais kilogramais, su savimi ir savo įpročiais, su savo noru persivalgyti ar dar su kuo kitu. Žinau, kad pavargai, nes bet kokia kova išsekina. Kad ir su kuo būtų kovota: su vyru, vaikais, viršininku ar kokios nors institucijos atstovais. Liūdniausia tai, kad net jei laimi kovą, viduje vistiek lieka tuščia ir nyku. Jokio laimėjimo džiaugsmo. Ar pažįstamas šis jausmas?
O jei nuramini viduje užsiplieskusį pyktį, pabandai susitarti gražiuoju, žiūrėk jau ir rezultatas visai kitas. Nežinau kaip Tau, bet man dar niekada su niekuo nėra tekę dėl kažko susitarti piktuoju, kovojant. Niekada. Nei vieno karto. Su niekuo.

Nenuostabu, kad kai nuolat kovoji su savimi, savo kūnu, nereikalingais kilogramais, kasdien jautiesi nelaiminga. Ir jei net po šios įnirtingos kovos pasieki tai, dėl ko taip „plėšeisi“ ir atrodo turėtum džiūgauti matydama norimą skaičių ant svartyklių, jauti tik tuštumą, o kažkur kirba klausimas: ir visa tai tik dėl to???

Jei Tau pažįstama tai, apie ką rašau, kviečiu įsiklausyti mano patarimą ir nustoti kovoti. Pradėk nuo to, kad daugiau niekada nebevartosi šio žodžio. Atkreipk dėmesį kaip Tave veikia žodžiai „kova“ arba „kovoti”. Greičiausiai jau vien pagalvojusi, kad reikės stoti į kovą, jauti įtampą, pasipriešinimą, išgyveni neigiamus jausmus. Tai nėra vien tik semantiniai žaidimai. Sau tariami žodžiai veikia visas mūsų mintis ir jausmus. Norėdama sušvelninti tai, kaip jautiesi, pradėk vartoti „švelnesnius“ žodžius. Šiek tiek geresnis pasirinkimas nei „noras kovoti su kilogramais”, būtų „ketinimas jų atsikratyti“. Tačiau, bent jau man net ir šis žodis kelia neigiamus jausmus. O kaip jautiesi kai sau sakai: „ketinu atsisveikinti su nereikalingais kilogramais, netinkamais įpročiais, persivalgymais“ arba “esu pasiruošusi paleisti nereikalingus kilogramus, netinkamus įpročius, persivalgymus“? Ar jauti skirtumą? Man pastarieji iš karto sukuria palengvėjimo jausmą ir norą imtis veiksmų, o ne pasipriešinimo jausmą ir norą atidėlioti. Nes kai galvoju apie tai, kad reikės diena iš dienos su kažkuo kovoti, viskas ko noriu, tai dar šiek tiek palaukti. Iki pirmadienio, kito mėnesio, naujų metų ar dar kokios kitos dienos, kad tik nereikėtų to daryti šiandien. Juk, kaip jau apkalbėjome, kovoti nepatinka niekam.

Todėl pažadėk sau, kad nuo šiandien nustosi kovoti su savo svoriu. Nuo šiandien Tu renkiesi paleisti savo nereikalingą svorį. Tu esi pasiruošusi atsisveikinti su netinkamais įpročiais. Kasdien sau apie tai primink ir stebėk kaip tai padeda lengviau imtis veiksmų tikslui pasiekti. Žinoma, vien to neužteks, kad pasiektum savo lieknėjimo ir geros savijautos tikslus, tačiau patikėk, tai bus puiki pradžia.

Sėkmės ir iki kito karto!

Su meile,
Ieva ♥

—————————————————————————————————
Jei jauti, kad vienai nepavyks atsisveikinti su savo kilogramais;
Jei jau pavargai vis bandyti ir vis nusivilti;
Jei norėtum sulaukti patikimos profesionalios pagalbos, kviečiu registruotis NEMOKAMAI pažintinei sesijai Skype. Daugiau informacijos čia

Ieva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *