fbpx
 

Bėgantis laikas – stipriausias motyvas

17 rugpjūčio, 2011by Ieva

Dažnai sulaukiu klausimų, kaip man tai pavyko? Kaip man pavyko išlaikyti motyvaciją toliau lieknėti ir išlaikyti pasiektą svorį?
Norint sulieknėti labai svarbu atrasti tinkamą būdą, kuris nereikalautų atsisakyti visko iš karto, nereikalautų drastiškai keisti savo gyvenimo būdo. Juk kuo griežtesti nurodymai, tuo sunkiau jų laikytis.
Kitas svarbus faktorius lemiantis sėkmingą lieknėjimą – tvirti motyvai.
Nors laikantis mano programos rekomendacijų nereikia vadovautis griežtomis taisyklėmis, tačiau visgi reikia turėti tvirtus motyvus, kad nesusigundyti grįžti prie buvusių, antsvorį lėmusių įpročių.
Aš turėjau visą ilgiausią sąrašą priežasčių, kodėl man svarbu pagaliau sulieknėti. Tai be galo svarbu, norint pasiekti norimą svorį. Jeigu mes nežinome kodėl mums svarbu kažką daryti, niekada nesivarginsime dėl to nė pirštelio pajudinti. Tai galioja visose gyvenimo srityse. Tai galioja ir norint sulieknėti.
Vienas stipriausių motyvų man buvo – bėgantis laikas. Aš nenorėjau daugiau švaistyti savo gyvenimo atidėliodama, delsdama, gyvendama ateitimi. Gerai pagalvokite kiek jau iššvaistėte brangaus savo gyvenimo laiko nevykusiems bandymams pasiekti norimą svorį? Kiek kartų sau žadėjote, kad jau dabar tai tikrai tikrai… Ar sugebėtumėte suskaičiuoti kiek jau praėjo mėnesių, o gal metų? Kaip tai verčia jus jaustis? O kas laukia, jeigu ir toliau sau tik žadėsite? Kaip atrodys jūsų gyvenimas po metų ar kelių? Mes dažnai sakome, kad laikas tiesiog skrieja. Ar pastebėjote, kad jau baigiasi vasara?
Nors dažnam bėgantis laikas teikia neigiamas emocijas, panaudokime jį kaip pozityvią motyvaciją norimam svoriui pasiekti. Nuspręskite, kad jūsų gyvenimo laikas jums per brangus, kad tik tuščiai sau žadėti. Atraskite jums priimtiną, sveikatos nežalojantį būdą lieknėti, panaudokite bėgantį laiką, kaip stiprų motyvą ir sulieknėkite kartą ir visiems laikams!!!

Tinklaraščio įrašai ir video patarimai yra informacinio pobūdžio. Kiekvienu konkrečiu atveju prieš vykdant rekomendacijas atsakingai įvertinkite savo galimybes. Jeigu skundžiatės kokiais nors sveikatos sutrikimais, prieš pradėdami bet kokią lieknėjimo programą, pasitarkite su savo šeimos gydytoju. Jūs suprantate ir sutinkate, kad visa tinklaraščio medžiaga yra informacinio pobūdžio ir tik jūs atsakote už įgytus rezultatus.

Ieva