fbpx
 

Pasirinkimas: greitai ar visam laikui?

25 spalio, 2011by Ieva
Sveiki, mielieji! Ko gero niekas taip neišmuša iš vėžių kaip atostogos ir vaiko liga. Po atostogų be galo sunku grįžti į realybę ir pažadinti giliai miegančią darbinę nuotaiką. Na o vaiko liga užvaldo visą mamos pasaulį, nepalikdama vietos jokioms įkvepiančioms mintims ar idėjoms. Visi reikalai yra atidedami į šalį ir nueina į antrą planą. Taip atsitiko ir man. Per paskutinį gerą mėnesį patyriau ir viena ir kita. Nors per gerą mėnesį praleistą Lietuvoje stengiausi ne tik ilsėtis, bet ir dirbti, blogui laiko tiesiog nebeliko. O dar mažosios karščiavimai visai išmušė iš vėžių. Aš, kaip ir turbūt kiekviena nauja mama, gana jautriai reaguoju į visokius didesnius ar mažesnius savo vaiko negalavimus. Pastebiu, kad draugės, auginančios daugiau nei vieną vaiką, į visokias ligeles žiūri daug ramiau. Gal ir man taip nutiks vieną dieną… Kad ir kaip ten bebūtų, atostogas užbaigėm linksma nata. Dukrelė padovanojo gražiausią kokia tik gali būti sukaktuvių dovaną. Nukritus temperatūrai noriai pasiliko su močiute ir leido tėveliams po ilgo laiko pabūti tik dviese:)
Vis galvojau kokia tema parašyti po tokio ilgo laiko tarpo. Jau turbūt supratote, kad visom keturiom esu už sveiką lieknėjimą, patiriant kuo mažiau streso ir neigiamų emocijų. Toks įmanomas tik viską darant ramiai ir nuosekliai. Tačiau oi kaip aš suprantu jūsų norą turėti greitą rezultatą! Ir kas nenorėtų? Mes visi norėtume pasiekti greitų rezultatų, kad ir kuri gyvenimo sritis tai būtų. Būtų šaunu atrasti super greitą būdą praturtėti, išmokti naujos kalbos ir, žinoma, sulieknėti. Nenuostabu, kad vienas iš dažniausių žodžių parduodant dietas yra „greita”. Kompanijos kuriančios ir parduodančios dietas žino, kad mes tiesiog negalim atsispirti. Jie žino kokioj beviltiškoj situacijo yra tas, kuris metų metus vis bando, bet niekaip negali pasiekti norimo svorio.
Savo pirmąjame blogo įraše jau minėjau neigiamas dietų pasekmes tiek fizinei tiek psichinei sveikatai. Dabar norėčiau, kad Jūs atidžiau pažiūrėtumėte ar taip žadami greiti rezultatai iš tiesų yra tokie greiti. Ar žinojote, kad 90 – 95% visų besilaikiusių dietos susigrąžina visą prarastą svorį ar netgi daugiau? Daugumai prarasti kilogramai pradeda grįžti jau per pirmąsias savaites po dietos. Tie, kuriems pasisekė labiau, išlaikys numestą svorį metus. Tik vienerius metus… O kas gi toliau? Greičiausiai bus leidžiamasi į naujos dietos paieškas. Taip praleidžiant metų metus taip ir nepasiekus norimo kūno svorio.
Aš niekada nežadu neįtikėtinai greitų rezultatų. Vos tai išgirdę Jūs galite nusivilti. Tačiau neapsigaukite. Tikiu, kad kaip tik dabar man pavyks Jus įtikinti visam laikui mesti greitas dietas ir žingsnis po žingsnio iš pagrindų keiti savo gyvenimo būdą.
Papasakosiu tikrą, dar visai neseniai įvykusią istoriją. Viena mano klienčių jau kurį laiką laikėsi mano programos ir sėkmingai lieknėjo. Kiekvieną savaitę ji jautėsi vis geriau tiek dėl augančio pasitikėjimo savimi, tiek dėl palaipsniui tirpstančių kilogramų. Vieną dieną ji, šiek tiek nusivylusi, pasipasakojo, kad jos draugė per savaitę numetė tiek pat svorio, kiek ji per mėnesį. Man buvo nesunku suprasti jos emocijas. Patariau jai nusiraminti, tęsti pradėta sėkmingą lieknėjimą ir stebėti, kas toliau vyks su jos draugės svoriu. Toliau viskas vyko taip, kaip aš ir maniau. Klientės draugė per savaitę atsikratė 4 kilogramų. Jau per pirmąją savaitę po dietos kilogramai sugrįžo. Dar po poros mėnesio visas sunkiai numestas svoris buvo sugrįžęs atgal. Per tą laiką mano klientė ramiai lieknėjo prarasdama vidutiniškai 3-4 kilogramus per mėnesį. Tikrai nereikia būti aukštosios matematikos profesoriumi, kad paskaičiuoti, kuri iš šių dviejų moterų prarado daugiau svorio. Trijų mėnesių rezultatai yra daugaiu negu akivaizdūs. Mano klientė prarado 11kilogramų kai, tuo tarpu, jos draugės rezultatas buvo lygus nuliui. Taip, ji numetė 4 kilogramus per savaitę, bet žvlegiant į trijų mėnesių rezultatus, ji nenumetė nė vieno kilogramo. Taigi kas turėjo greitesnį rezultatą? Ir, svarbiausia, kuri iš jų jautėsi geriau fiziškai ir psichologiškai? Manau, kad atsakymą žinote. Yra dar viena blogybė kai per greitai prarandate svorį. Kai per greitai atsikratote svorio, Jūs lieknėjate raumenų, o ne riebalų sąskaita. Tai reiškia, kad kai svoris sugrįš, jis sugrįš jau ne raumenų, o riebalų pavidalu. Tai veda į jo jo efektą, kas reikškia, kad Jūs tampate vis riebesnis.
Tikiu, kad kai kitą kartą Jums kas nors pažadės neįtikėtinai greito poveikio dietą, Jūs ištarsite griežtą „NE”.
Nuoširdžiai linkiu ramaus ir malonaus lieknėjimo. O svarbiausia, kad galėtumėte sau pasakyti: pagaliau sulieknėjau visam laikui!

Tinklaraščio įrašai ir video patarimai yra informacinio pobūdžio. Kiekvienu konkrečiu atveju prieš vykdant rekomendacijas atsakingai įvertinkite savo galimybes. Jeigu skundžiatės kokiais nors sveikatos sutrikimais, prieš pradėdami bet kokią lieknėjimo programą, pasitarkite su savo šeimos gydytoju. Jūs suprantate ir sutinkate, kad visa tinklaraščio medžiaga yra informacinio pobūdžio ir tik jūs atsakote už įgytus rezultatus.

Ieva


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/ieiene/domains/ievagerciene.lt/public_html/wp-content/themes/celeste/views/prev_next.php on line 10
previous
Pomėgis gaminti padeda lieknėti

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/ieiene/domains/ievagerciene.lt/public_html/wp-content/themes/celeste/views/prev_next.php on line 36
next
Kaip išlaikyti gerą nusiteikimą sėkmingam lieknėjimui?