fbpx
 

Pomėgis gaminti padeda lieknėti

7 rugsėjo, 2011by Ieva
Sveiki, mielieji! Nežinau kaip jums, bet man paprastai rugsėjo mėnuo sugrąžina darbinę nuotaiką. Dar smagu pasidžiaugti viena kita gražia diena, bet jau žinai, kad prasideda darbų įkarštis. Nors angliškas dangus paskutiniu metu stipriai apsiniaukęs, tikiuosi, kad gražių dienų dar tikrai bus. Man šis ruduo bus šiek tiek kitoks. Šį mėnesį dar numatyta kelionė į Lietuvą, kurios nekantriai laukiu. Tik tie, kurie gyvena svetur žino, koks smagus yra tavęs laukiančiųjų dėmesys ir rūpestis. Koks skanus mamos ir močiutės gamintas maistas! Kaip tik apie maisto gamybą ir lieknėjimą norėjau padiskutuoti.
Bedirbdama su savo klientėmis (žinia, kad virtyvėje dažniau sukasi moterys) susidūriau su keista nuomone. Daugelis mano, kad lieknėjimas ir pomėgis gaminti visiškai prasilenkia. Nors visą gyvenimą jautė aistrą gaminti ir ieškoti naujų nebandytų receptų, jos pasiryžę šį pomėgį paaukoti vardan gražesnės figūros. Galbūt ir jums kyla panašių minčių? Kol kas neskubėkite slėpti mėgstamų receptų knygų ir nekabinkite spynos ant virtuvės durų.
Aš pati atradau, kad pomėgis gaminti ne tik kad netrukdo, bet netgi padeda lieknėti! Tiesą sakant, būtent sėkmingai lieknėdama aš ir pamėgau gaminti. Skamba keistai? Visai ne! Man, kaip ir daugeliui kitų, maistas yra vienas iš gyvenimo malonumų. Mėgstu skanauti naujus patiekalus. Per atostogas ar keliones be galo patinka ragauti tos šalies valgius, atrasti naujus skonius ir parsivežti idėjų naujiems patiekalams. Tikrai nesu pamišusi dėl maisto gaminimo, negalėčiau stovėti prie vieno patiekalo pusė dienos. Mėgstu greitai paruošiamą, lengvą, sveiką, sotų, paprastą maistą.
Jeigu ir jūs mėgstate namuose su meile gaminti, pažiūrėkite kaip tai gali padėti lieknėti.
Tiesiog nukreipkite savo pomėgį nauja linkme. Pradėkite ieškoti sveikų, sočių patiekalų idėjų. Lieknėjimas turi teikti malonumą. Jeigu bausite save valgydami tai, kas neskanu, neva dėl tikslo pasiekti norimą svorį, greitai norėsite viską mesti. Aš tikiu, kad gyventi reikia su džiaugsmu ir mėgautis kiekviena diena. Kadangi maistas yra neatsiejama mūsų gyvenimo dalis, jis turi būti skanus. Kai pritrūkstu idėjų, ką čia tokio skanaus ir sveiko pasigaminus, tiesiog pasinaudoju sena gera „google“ paieška. Į paieškos laukelį įrašius „greita ir sveika“ galima rasti begalę skanių maistingų, greitai paruošiamų patiekalų idėjų. Tiesiog man tai labai aktualu. Ypač auginant mažą vaiką, net ir norint nebūtų galimybės ilgai stovėti virtuvėje. Mėgstu pavartyti ir receptų knygas, tiesiog atsirenku lengvesnius patiekalus.
Kaip dar pomėgis gaminti gali padėti lieknėti? Dažnai lieknėti trukdo planavimo stoka, kai iš anksto nežinoma ką valgysim. Gera šeimininkė iš anksto planuoja ką gamins ir apsirūpina reikiamais produktais. Taip užtikrinama, kad visada žinai ką valgysi, valgysi namie ruoštą maistą ir išvengsi nesveikų užkandžių, nes po ranka nėra nieko geresnio. Be to toks planavimas labai padeda planuoti šeimos biudžetą. 
Taigi pasiraitokite rankoves, leiskitės į kulinarinę medžioklę ir skanaus lieknėjimo!

Tinklaraščio įrašai ir video patarimai yra informacinio pobūdžio. Kiekvienu konkrečiu atveju prieš vykdant rekomendacijas atsakingai įvertinkite savo galimybes. Jeigu skundžiatės kokiais nors sveikatos sutrikimais, prieš pradėdami bet kokią lieknėjimo programą, pasitarkite su savo šeimos gydytoju. Jūs suprantate ir sutinkate, kad visa tinklaraščio medžiaga yra informacinio pobūdžio ir tik jūs atsakote už įgytus rezultatus.

Ieva