Kas nenori, kad jūs sulieknėtumėte?

1 rugsėjo, 2011by Ieva
Turbūt galvojate, kad aš kažką painioju. Kas gi galėtų to nenorėti? Juk mes taip trokštame pagaliau atsikratyti tų nelemtų nereikalingų kilogramų! Paradoksas, tačiau to labiausiai nenori tie, kurie jus aktyviai ragina lieknėti. Kaip čia taip? Pažiūrėkime kaip skamba moteriškų žurnalų antraštės siūlančios atsikratyti antsvorio:
Sulieknėk bikinio sezonui!“
Be galo veiksminga dviejų savaičių dieta!“
Atsikratyk trijų kilogramų per tris dienas!“
Pasiek norimą svorį iki ypatingos progos!“
Ar pastebite ką jos turi bendro? Jos labai aiškiai kviečia mus susiimti tik tam tikrą laiką, kad neva pasidžiaugti savo išvaizda per ypatingą vakarėlį, atostogas ar kitas svarbias progas. O paskui… Grįžkite atgal, nes mums juk reikės apie kažką rašyti. Tiesą sakant, temą šiam blogo įrašui man pakišo mano vyras Laimis. Jam, kaip vyriška logiška besivadovaujančiam, kilo natūralus klausimas: kodėl visi žurnalai rašo vis apie naujas dietas? Juk jeigu ta, apie kurią buvo rašyta praeitame numeryje tokia veiksminga, tai kam gi nuolat rašyti vis apie kitas? Gal dėl to, kad jos neveikia? Juk jeigu jos veiktų, nereikėtų tiek apie jas rašyti. Visi draugiškai pasilaikytume dar vienos „bikini dietos” ir pamirštume visą šį reikalą. Jo klausimas privertė susimąstyti ir mane. Galbūt tikrai kažkam naudinga, kad mes niekada taip ir nesulieknėtume?
Pabandžiau sužinoti kiek yra sukurta skirtingų dietų. Atsakymas peršasi vienas – akivaizdžiai per daug. O bandant ištarti kai kurių pavadinimus, galima liežuvį nusilaužti. Man labiausiai patikę –  ledinukų ir šokolado:) Skamba viliojančiai! Dietų kūrėjai iš tiesų išnaudoja visą savo fantaziją ir išradingumą. Juk pasilaikę dietos vienu pavadinimu ir ja nusivylę, daugiau jos pažadais netikėsime. O kur dar visos liekninamosios stebuklingos piliulės, kurių kas metai sukuriama vis naujų.
Dietų kūrėjų bei lieknėjimo produktų gamintojų planas veikia tobulai. Kai gerai pagalvoji, jie jį vykdo labai stipriai nemeluodami. Juk jie ir nežada, kad sulieknėsite visam laikui. Jie nepataria keisti savo gyvenimo būdo ir mitybos įpročių. Jie neragina ieškoti persivalgymo priežasčių ir jų atsikratyti. Jiems tai paprasčiausiai būtų nenaudinga. Juk jeigu jūs pagaliau sulieknėtumėte visam laikui, kas juos maitintų?
Tačiau jie jus gundo pasidžiaugti sulieknėjusia figūra per atostogas ar vakarėlį, o ataugus numestus kilogramus, griebtis kitos dietos ar kitų lieknėjimo piliulių. Ir taip be galo. Taip jie valdo beviltištai norinčius sulieknėti, kaip marionetes už virvelių, kas metai kraudami vis didesnį pelną į savo kišenes. Tai milijardinė kasmet auganti industrija ir ją maitina ne kas kitas, o desperatiškai ieškantieji stebuklingų lieknėjimo receptų. Jų piniginės storėja, deja mūsų pilvai taip pat. O juk turėtume lieknėti. Kažkas čia ne taip…
Žinau, kad jau daug kartų tai sakiau, bet pasikartosiu dar kartą: vienintelis kelias džiaugtis ilgalaikiais lieknėjimo rezultatais – išsiaiškinti gilesnes antsvorio priežastis. Atrasti kas skatina jį lemiantį elgesį. Kol to nepadarysime ir toliau būsime tik eilinis sraigtelis milžiniškame, tobulai veikiančiame dietų industrijos mechanizme.
Tinklaraščio įrašai ir video patarimai yra informacinio pobūdžio. Kiekvienu konkrečiu atveju prieš vykdant rekomendacijas atsakingai įvertinkite savo galimybes. Jeigu skundžiatės kokiais nors sveikatos sutrikimais, prieš pradėdami bet kokią lieknėjimo programą, pasitarkite su savo šeimos gydytoju. Jūs suprantate ir sutinkate, kad visa tinklaraščio medžiaga yra informacinio pobūdžio ir tik jūs atsakote už įgytus rezultatus.

Ieva


Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/ieiene/domains/ievagerciene.lt/public_html/wp-content/themes/celeste/views/prev_next.php on line 10
previous
Užsigerti ar neužsigerti? Štai kur klausimas!

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/ieiene/domains/ievagerciene.lt/public_html/wp-content/themes/celeste/views/prev_next.php on line 36
next
Pomėgis gaminti padeda lieknėti