8 patarimai kaip per rudenį ir žiemą nesustorėti ir neaptingti

12 spalio, 2016by Ieva0

winter-workoutManau spalio mėnuo – tikrai tinkamas metas pagvildenti šią temą. Dienos eina vis trumpyn, vakarai – ilgyn ir tikrai žinau, kad daliai moterų svorio prasme tai pavojingas metas. Paprastai žiemos metu priaugame svorio todėl, kad valgome daugiau sunkesnio, kaloringesnio maisto ir mažiau judame. Taip suvartojame daugiau kalorijų, nei sugebame sudeginti, o to pasekmė – augantis svoris. Nieko baisaus jei atėjus pavasariui tas vienas kitas papildomas kilogramas ištirpsta kaip žiemos sniegas, tačiau jei metai po metų žiemos kilogramai vis pliusuojasi arba jiems numesti reikia įdėti daug pastangų, geriau būtų pasistengti jų nepriaugti.

Jei priklausai toms, kurias šaltasis sezonas baugina, nes paprastai per jį būni linkusi priaugti svorio, mano patarimai tikrai padės:

1. Užtikrink, kad kūnas gautų pakankamai poilsio. Metų laikai mus tikrai veikia ir todėl visai natūralu, kad vasarą jaučiamės eneringesni ir miegame kiek trumpiau, o žiemą, rodos, norėtųsi miegoti ilgiau. Taip ir daryk. Atėjus tamsiems vakarams nebėra vasarinių pasisėdėjimų ar pasivaikščiojimų lauke, todėl vieną valandą per kurią spoksotum į TV, kompiuterio ar išmaniojo telefono ekraną, iškeisk į miegą. Nuėjusi anksčiau miegoti, kitą dieną ne tik jausiesi žvalesnė, bet ir lengviau išlaikys lieknas kūno formas. Moksliškai įrodyta, kad žmonės, kuriems trūksta miego, labiau jaučia potraukį riebiam ir saldžiam maistui. Kaip žinia, būtent toks labai prisideda prie kilogramų augimo. Daugiau apie miego svarbą lieknėjimui čia

2. Judėk! Trumpesnės dienos palieka mažiau galimybių sportuoti lauke, bet tai ne pasiteisinimas aptingti. Judėti turėtume apskritus metus nepriklausomai nuo metų laiko. Šaltuoju metų laiku judėti yra gal net svarbiau nei šiltuoju. Pavasį ir vasarą ir be treniruočių gyvename gana aktyviai – einame pasivaikščioti, dirbame sode, daugiau vaikštome pėsčiomis. Rudenį ir žiemą natūraliai persikraustome į vidų ant minkštų sofų. Todėl kaip tik dabar kaip niekad svarbu reguliariai judėti. Nuspręsk, kurios dienos bus Tavo treniruočių dienos ir sąžiningai laikykis užsibrėžto plano. Tai Tau padės ne tik išlaikyti lieknas linijas ir stangrų kūną, bet ir jaustis energingesnei, žvalesnei. Judėjimas padeda išlaikyti geresnę nuotaiką. Tuo tarpu „sofinis” laiko leidimas mus verčia tik dar labiau aptingti, apsnūsti, didesnė tikimybė, kad kankins niūrios mintys ir norėsis nuotaiką praskaidrinti „kažkuo skanaus“.

3. Keisk savo vakaro įpročius. Dažnas rudens ir žiemos vakarus leidžia pasyviai, priešais TV ekraną. Jei tai apie Tave, šiais metais nuspręsk tai pakeisti. Pasyvus gyvenimo būdas – viena iš augančių kilogramų priežasčių. Nuspręsk, kad tinginystė – ne Tau būdinga savybė. Užsirašyk į kursus, šokių pamokas, rankdarbių būrelį, organizuok bendraminčių susitikimus, nuspręsk išmokti kažko naujo. Smagiai leisdama vakarus net nepastebėsi kaip prabėgs žiema ir Tu būsi išvengusi vieno dažniausių svorio augimo kaltininkų – ilgo sėdėjimo prie TV ir užkandžiavimo.

4. Apgalvok rudens – žiemos valgiaraštį. Tikra tiesa, kad atšalus orams mažiau norisi salotų ir labiau traukia prie taip vadinamo „sunkesnio”, komforto” maisto. Tau jo atsisakyti tikrai nebūtina. Tačiau toks maistas nebūtinai turi būti pyragai, bulvės ir makaronai. Kuo puikiausiai sušildys ir užpildys skrandį tirštos daržovių sriubos, daržovių troškiniai. Jei norisi makaronų, rinkis pilno grūdo ir negardink riebiais padažais. Jei norisi bulvių, virk arba kepk orkaitėje su lupena ir be riebalų . Jei norisi pyrago, paieškok sveikesnių alternatyvų.

5. Atkreipk dėmesį į geriamas kalorijas. Atšalus orams norisi šildytis karštais gėrimais, tačiau žiūrėk, kad puodelis šilto gėrimo nebūtų tikra kalorijų bomba. Didelis puodelis saldžios kavos su pienu, karštas šokoladas ar kiti saldūs šilti gėrimai su priedais, gali turėti tiek kalorijų, kiek sveikas pietų patiekalas. Tad būk atidi. Aš verčiau renkuosi kalorijas suvalgyti, o ne išgerti. Taip bent jaučiuosi pavalgiusi. Tuo tarpu skystos kalorijos tik kuriam laikui užpildo skrandį ir po to gali būti, kad valgyti norėsi dar labiau. Tad rinkis įvairias žolelių arbatas, saldink jas cinamonu, trupučiu medaus ar stevia.

6. Nepamiršk daržovių. Šaltuoju metu gal ir nesinorės salotų lapų, tačiau tai ne priežastis nevalgyti daržovių iki kito salotų sezono. Yra daugybė daržovių, kurių sezonas kaip tik rudenį: burokėliai, kopūstai, lapiniai kopūstai, moliūgai, morkos, salierai. Manau, kad nepaminėjau net pusės. Valgyk jas šviežias ar troškintas. Puiki išeitis šaldytos daržovės, iš kurių taip pat gali pasiruošti įvairių skanių troškinių. Daržovės Tau suteiks daug naudingų medžiagų, jos ne kaloringos, jei būtent jos sudarys didžiąją patiekalo dalį, ne tik sutaupysi kalorijų, bet ir neapsunkinsi skrandžio, nebūsi apsnūdusi, atvirkščiai – jausiesi energinga.

7. Aktyvus laisvalaikis lauke. Atėjus savaitgaliui taip pat neužsisėdėk. Jei darbo dienomis šviesiąją dienos dalį praleidi dirbdama, savaitgalis – puikus metas atsigriebti. Teisingas posakis – nėra blogo oro – yra tik blogi drabužiai. Specialistai primygtinai rekomenduoja, būtent niūriuoju metų laiku kuo daugiau laiko praleisti lauke. Susigalvok aktyvių pramogų, į kurias galėtum įtraukti visą šeimą. Jei nieko kito nesugalvoji, bent išeikite ilgam pasivaikščiojimui po parką ar mišką.

8. Prisimink motyvaciją. Jokie patarimai nepadės, jei neturėsi aiškaus motyvo kodėl svarbu jų laikytis. Aš galiu „stovėti ant blakstienų“ ir dalinti pačius efektyviausius patarimus, tačiau jei Tavo „kodėl“ nebus pakankamai stiprus, viskas veltui. Todėl atsisėsk, apgalvok ir užsirašyk kodėl Tau svarbu išlaikyti esamą svorį ar net sulieknėti, kodėl Tau svarbu neaptingti, o aktyviai judėti. Kasdien sau primimk apie savo motyvus. Tik taip neprarasi pasiryžimo laikytis užsibrėžto plano.

O dabar mintimis nukeliauk į pavasarį. Įsivaizduok, kad dabar balandžio mėnuo. Saulė šviečia vis skaisčiau, oras eina vis šiltyn ir vis labiau stiprėja noras nusimesti šiltą žieminį paltą. Tau tai vienas džiaugsmas! Tu visą žiemą gyvenai aktyviai, saikingai maitinaisi ir laikeisi kitų aukščiau pateiktų patarimų. Su džiaugsmu matuojiesi pavasarinius drabužius ir negali atsidžiaugti, kaip viskas kuo puikiausiai tinka. Atrodai fantastiškai, o jautiesi dar fantastiškiau! Išdidžiai žygiuoji pavasarinės saulės nutviekstomis gatvėmis mintyse planuodama atostogas. Juk Tau šiemet nereikia sukti galvos kaip numesti per žiemą priaugtus kilogramus. Taip tikrai gali būti, tereikia vadovautis mano aukščiau pateiktais patarimais.

Sėkmės ir iki kito karto!

Su meile,
Ieva

—————————————————————————————————————————–

Šiuo metu intensyviai vyksta internetinės video programos kūrimas, kuri bus skirta toms moterims, kurias kankina emocinio, impulsyvaus valgymo, persivalgymo problemos. Aš labai stengiuosi, kad ši programa išvystų dienos šviesą kitų metų pačioje pradžioje, kad kiti metai Tau būtų išties kitokie, kad jie būtų Tavo laisvės ir, galiausiai, ir sulieknėjimo metai. Į programą sudėsiu visą savo širdį, žinias ir patirtį. Būtinai sek naujienas ir greičiausiai jau kito mėnesio pabaigoje apie ją sužinosi daug daugiau.

——————————————————————————————————-

Nuolat prisivalgai vakarais? Spausk čia, registruokis nemokamai video peržiūrai ir sužinok kaip tai įveikti. 

 

Ieva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *