fbpx
 

Kai nėra motyvacijos naujametiniams pokyčiams

9 sausio, 2019by Ieva0

Praėjusią savaitę savo uždaroje FB grupėje jos narių paklausiau, ar kuri nors jaučiasi nusivylusi tuo, jog tikėjosi metų pradžioje būti kupina entuziazmo pokyčiams, tačiau jo nė su žiburiu nėra. Ne viena atsakė teigiamai.

Tikiu, kad taip besijaučiančių yra ir tarp mano blog’o skaitytojų, todėl šis įrašas skirtas kaip tik joms. O gal ir Tau?

Tas metų pabaigoje viltingai kartojamas „Nauji metai – nauja aš“ ne vienai pakiša koją. Tuo metu kai esame apsvaiginti šventinio atsipalaidavimo ir tingulio, yra labai lengva svajoti, kaip išaušus sausiui, versime kalnus. Deja, šios svajos tampa realybe toli gražu ne visiems. Dar sunkiau, kai matai, kad sausis jau gerokai įsibėgėja, o motyvacija ne tik, kad nedidėja, bet net nežinai kur jos apskritai ieškoti.

Tikiu, kad šie keli patarimai Tave pažadins iš sąstingio ir sugrąžins įkvėpimą toliau judėti link norimų pokyčių.

1. Mažink lūkesčius. Kuo didesni lūkesčiai – tuo didesnis nusivylimas. Jau vien pažadas išaušus Naujiems metams staiga tapti kažkuo kitu, yra didžiulis spaudimas sau. Man yra tekę stebėti pokyčius per naktį ar net per akimirką, tačiau jie paprastai įvyksta tuomet, kai yra įtakojami labai stiprias emocijas sukėlusių įvykių. Tokių, kaip artimo liga ar netektis, paties rimtas sveikatos pablogėjimas, kiti skaudūs praradimai ar „šokinės“ gyvenimo situacijos, po kurių jau niekada nebūni toks pats. Tuo tarpu kasdienybėje pokyčiai vyksta daug lėčiau, žingsnelis, po žingsnelio judant norima krypti. Apie tai daugiau, kiek vėliau.

2. Nurimk. Paprastai kai nesielgiame taip, kaip iš savęs buvome tikėjęsi, mes jaučiame vidinį pyktį. Patikėk, ši emocija tikrai nepadeda. Verčiau paieškok kaip padėti sau nurimti ir priimti esamą situaciją. Tik tai padariusi galėsi priimti konstruktyvų sprendimą apie tai, ko imtis toliau.

3. Planuok tik sekantį žingsnį. Nurimusi, pagalvok koks sekantis, lengviausiai įgyvendinamas žingsnis Tau padėtų judėti link norimų pokyčių. Pirmas iš sąstingio vedantis žingsnis neturi būti sudėtingas. Daug svarbiau jį tiesiog žengti. Jau vien tai Tau suteiks pasitenkinimo savimi ir sugrąžins jausmą, kad pagaliau nesėdi rankų sudėjusi. Judėdama pokyčių keliu toliau, galvok tik apie sekantį žingsnį ir neapkrauk savęs ilgiausiu planų sąrašu. Jis daug dažniau trukdo nei padeda.

4. Kiekviena diena – nauja galimybė. Nors mūsų gyvenimas skaičiuojamas metais, jame gausu svarbių progų ir jos, kaip ir Naujieji metai yra puiki galimybė apžvelgti kas nuveikta ir nuspręsti kur judėti toliau, svarbu prisiminti, kad gyvenimas vyksta DABAR. Kiekviena diena yra nauja pradžia. Man patinka posakis, kad „Metai – tai 365 naujos galimybės“. Ir visai nesvarbu kelinta šiandien sausio diena, vos išaušusi ji Tau padovanojo galimybę daryti ir siekti to, kas Tau išties svarbu.

Tai tiek šiam kartui, mieloji. Iki kitos savaitės!

Su meile,
Ieva ♥

P.S. Jeigu to dar nepadarei, kviečiu prisijungti prie mano uždaros grupės FB, kur nuolat dalinuosi patarimais holistinio lieknėjimo ir emocinių persivalgymų temomis. Prisijungti gali čia

Ieva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *