fbpx
 

4 patarimai pavargusioms nuo nuolatinių minčių apie svorį ir maistą

18 liepos, 2018by Ieva0

 

 

 

 

 

4 patarimai pavargusioms nuo nuolatinių minčių apie svorį ir maistą

Vienas dažniausių dalykų, kurį girdžiu iš persivalgymų ir antsvorio kankinamų moterų: „Pavargau nuo nuolatinių minčių apie maistą, svorį, svorio metimą. Nebenoriu daugiau taip gyventi. Kaip iš to ištrūkti?“

Ir man pačiai tai buvo aktualu. Praėjusios savaitės įraše rašiau apie praeities situaciją, kai einu gatve ir svarstau, ką paskutinį kartą valgiau, kada tai buvo ir kada bei ką valgysiu kitą sykį. Tuomet jau ėjau sąmoningumo ir išsilaisvinimo keliu. Pagavusi save suvokiau, koks tai absurdas ir negi aš neturiu daugiau apie ką galvoti? Tačiau nelabai žinojau ką su tomis mintimis daryti. Jos buvo mano galvoje visada! Nuo momento kai atmerkdavau akis, iki momento kai jas užmerkdavau. Net kai smagiai leisdavau laiką su šeima ar draugais, net kai užsiimdavau vienokia ar kitokia veikla, tos mintys visada būdavo kažkur fone. Visiškas gyvenimo švaistymas kai pagalvoji!

Tikiu, kad žemiau pateikti patarimai bent jau užves ant teisingo kelio:

1. Svarbiausia – noras. Siekiant atsisveikinti su šiomis mintimis, svarbiausia yra norėti jas paleisti. Net ir mums netarnaujančių dalykų laikomės įsikibę dėl to, kad dėl vienokių ar kitokių priežasčių mums naudinga juos turėti. Gal mintys apie lieknėjimą, maistą ir panašias temas, Tave atitraukia nuo daug nemalonesnių dalykų, kuriais tektų užsiimti jas paleidus? O gal jas baisu paleisti dėl praėjusiame įraše aprašytos nežinios baimės? Kad ir kaip būtų, permainos prasidės tuomet, kai suprasi, jog laikytis jų įsikibus Tau kainuoja tiek daug, kad daugiau nei akimirkos nenori to daryti. Toks suvokimas sukurs didžiulį norą, o jis yra pats svarbiausias komponentas permainoms sukurti.

2. Tai – tik įprotis. Labai svarbu suprasti, kad Tave varginančios mintys tėra pats paprasčiausias įprotis. Greičiausiai jis susiformavo tuomet, kai lakeisi griežtos dietos, kuomet vien dėl nuolatinio alkio negalėjai apie nieką kitą galvoti, skaičiuodavai valandas iki sekančio valgymo, planuodavai, sverdavai, matuodavai. Juk negimei ir, tikiu, bent iki paaugystės nekentėjau nuo šių varginančių minčių, o tai reiškia, kad jos nejučia atsirado tam tikru Tavo gyvenimo momentu. Kaip bet kokio kito įgyto įpročio, taip ir šio, turint didelį norą ir užsispyrimą tikrai gali atsikratyti.

3. Kreipk mintis kita linkme. Norėdama atsisveikinti su varginančiomis mintimis, privalai sąmoningai jas stebėti ir pagavusi save vėl galvojant apie maistą, dietas, svorį ir pan. iš karto save stabdyti ir kreipti mintis kita linkme. Kaip tai galėtų atrodyti praktikoje? Sakykime ir vėl pagauni save planuojančią penkis valgymus į priekį ir skaičiuojančią kiek kilogramų per kiek laiko numesi. Iš karto sau primink: kodėl aš apie tai turėčiau galvoti? Tai – visiškas laiko ir mano gyvenimo švaistymas! Tuomet kreipk mintis nauja linkme: apie ką kitą galėčiau dabar galvoti? Apie ką galvočiau jei šių minčių nebūtų? Apie ką galvočiau jei niekada net nebūčiau įgijusi šio įpročio? Gali būti, kad atsakymas ateis iš karto ir lengvai nukreipsi mintis į projektą, ties kuriuo šiuo metu darbuojiesi, pradėsi svajoti apie atostogas ar tiesiog išgyvensi dabarties akimirką. Tačiau kartais tos mintys tokios intensyvios, jog, rodos, sunku sugalvoti į ką kitą galėtum jas nukreipti. Todėl siūlyčiau jau iš anksto apgalvoti apie ką vietoj svorio ir maisto galėtum ir norėtum galvoti. Gal ruošiesi vaiko krikštynoms ir gali nukreipti mintis į jų planavimą? Gal laukia atostogos ir gali nukreipti mintis, kad pasvajoti ar paplanuoti jas? Gal gali nukreipti mintis į dalykus, už kuriuos esi dėkinga gyvenimui? Tai ne tik padės atsikratyti Tau netarnaujančio įpročio, bet ir praturtins Tavo sielą.

4. Pasitelk kantrybę. Įprotis nuolat galvoti apie maistą ir kilogramus neatsirado per vieną dieną, todėl ir atsisveikinimui su juo paskirk laiko. Kad būtų smagiau, gali nusistatyti laiko atkarpą, per kurią planuoji sąžiningai vykdyti mano aukščiau pasiūlytus patarimus. Pavyzdžiui – 30 dienų. Susitark su savimi, kad nepasiduosi, kol neįveiksi trisdešimties dienų laikotarpio. Remiantis patarimu pateiktu praėjusiame įraše: žiūrėk į tai kaip į eksperimentą, bandymą ir žinok, kad po jo, jei pokyčiai nepatiks, vėl galėsi grįžti prie seno. Tačiau aš tikiu, kad jei 30 dienų seksi savo kenksmingas mintis bei kreipsi jas norima linkme, pajusi tiek laisvės, kad atgal grįžti tikrai nenorėsi.

Tai ar esi pasiruošus eksperimentui?

Šiandien tai buvo viskas kuo norėjau su Tavimi pasidalinti. Iki kitos savaitės!

Su meile,
Ieva ♥

P.S. Jei straipsnis pasirodė naudingas, būčiau dėkinga už pasidalijimą su bent viena drauge. Ačiū!

P.P.S. Jeigu dar nesi prisijungusi prie nemokamos bendraminčių grupės, kur aš nuolat dalinuosi naudingais patarimais geros savijautos ir lieknėjimo temomis, tai padaryti gali čia (nuoroda:  https://www.facebook.com/groups/309007222836386/?ref=bookmarks)

Ieva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *