fbpx
 

Kokoso aliejaus nauda odai

19 lapkričio, 2013by Ieva
Mano oda per brangi, kad ant jos tepčiau bet ką“. Tai žodžiai, kuriuos dažnai girdėdavau iš kosmetologės, pas kurią lankydavausi dėl užpuolusių jaunatvinių spuogų. Ji turėjo galvoje kremus, kuriais renkamės tepti savo veido odą ir ypač akcentavo jų kainą. Neva, brangus kremas – tolygu geram kremui. Tuomet, dar būdama paauglė, galvojau, kad jau kai man prireiks tų brangių kremų (suprask ateis laikas kovoti su raukšlėm), aš būtinai pirksiu tik tuos geruosius, t. y., brangius.



Tačiau dabar, įžengus į ketvirtą dešimtį, kai jau gal ir reikėtų susirūpinti kremu nuo raukšlių, mano nuomonė ir supratimas visai kiti. Aš noriu rinktis ne tai, kas brangu ar gerai išreklamuota, o tai – kas natūralu, tačiau ne mažiau, o gal net daugiau veiksminga. „Kai mokinys pasiruošęs, ateina ir mokytojas“. Šis posakis taikliai iliustruoja kokosų aliejaus kelią iki mano vonios spintelės lentynos. Kol ruošiausi pasidomėti natūralia kosmetika, už akies vis užkliūdavo koks nors straipsnis apie kokoso aliejaus naudą odai. Po kažkelinto tokio „užkliuvimo“, pribrendau išbandyti, kaip sakant savo kailiu. Tiesiogine to žodžio prasme 🙂
Aš beveik niekada nebandau jokio naujo produkto, nuodugniai neperskaičius atsiliepimų apie jį. Apie kokoso aliejų jie buvo tik patys geriausi. Juo džiaugėsi tiek jaunos merginos, tiek jau brandžios moterys. Beje, pastarųjų oda atrodė tiesiog nuostabiai. Visos atrodė jaunesnės nei jų tikrasis amžius.

Kad eksperimentas būtų kuo tikresnis, pažadėjau sau bent mėnesį nenaudoti jokių kitų kremų, išskyrus kokoso aliejų. Taip pat nedariau jokių radikalių teigiamų pokyčių mityboje. Atvirkščiai, tuo metu pora savaičių turėjom svečių iš Lietuvos, tad per visą tą laiką netrūko rūkytų mėsyčių ir kitų lietuviškų skanėstų. Nuo jų mano oda paprastai pablogėdavo, tačiau šį kartą buvau nustebusi, ji gražėjo. Dabar, prabėgus geram mėnesiui nuo kokoso aliejaus bandymo pradžios, galiu pasakyti: į įprasto kremo pusę nenoriu net atsisukti ir, norėdama įvairovės, dairysiuosi tik kito „gamtos produkto“. 


Mano oda yra mišri, linkusi spuoguotis, todėl šiek tiek bijojau ant jos tepti aliejų. Tačiau efektas gavosi visiškai atvirkštinis. Kokoso aliejus pasižymi antiseptinėmis savybėmis, tai reiškia, kad jis padeda užkirsti kelią spuogelių atsiradimui. Taip pat jis padeda subalansuoti natūralius odos riebalus, kurie būtini, kad oda būtų sveika ir elastinga.

Kokoso aliejaus privalumai tepant ant odos:

  • Natūralus
  • Puikiai drėkina
  • Puikus kvapas
  • Daug pigesnis, nei įprasti kremai
Trūkumai:
  • Nepastebėjau jokių

Kiti kokoso aliejaus panaudojimo
būdai:
  • Maistui. Tinka įvairiems kepiniams vietoj įprasto sviesto, tačiau prisipažinsiu, šiam tikslui man gaila jį naudoti. Apdorojus karščiu pranyksta dalis naudingų savybių, tad aš renkuosi jį valgyti gryną. Juo gardinu košes. Mano skoniui jis labiausiai tinka avižinių dribsnių ir ryžių košei. Suteikia malonų egzotišką skonį.

  • Makiažui valyti. Pati išbandžiau, puikiai nuvalo tiek akių, tiek viso veido makiažą.

  • Plaukams minkštinti. Pati to dar nebandžiau, bet būtinai išbandysiu ir pasidalinsiu įspūdžiais. Kiek domėjausi, atsiliepimai tik patys geriausi. Tereikia ištepti sausus plaukus aliejum, palaikyti 30min. ir įprastai išplauti. Sako, kad plaukai tampa tokie švelnūs, kad net nereikia kondicionieriaus. Tokią kaukę galima laikyti ir per naktį.

  • Nagų odelėms minkštinti. Kas vakarą pasitepus veidą, tuo pačiu pasitepu ir rankas. Norint rankas palepinti, galima užtepti didenį kiekį aliejaus ir miegoti su pirštinėm. Kartais aš taip darau ir mano Laimiui tas miegojimas su baltom prištinaitėm atrodo labai juokingas 🙂

  • Kūnui drėkinti. Nuostabu, kad tą patį produktą gali panaudoti keliems tikslams. Kūno oda atrodo ir kvepia puikiai. 
Čia visko ir nesuminėsiu. Jeigu bus smalsu, būtinai pasidomėkit. Tų panaudojimo būdų yra ir daugiau.


Praktiniai patarimai:
  • Kokoso aliejus nėra skystas, kaip įprasti aliejai, todėl prieš tepant ant odos, ar prieš valant makiažą, leiskite jam rankose sušilti.

  • Jeigu ryte skubate, gali tekti rinktis ir kitą kremą, nes aliejus nesusigeria taip greitai, kaip įprasti kremai. Darytis makiažą galima maždaug po 15-20 min nuo užsitepimo ant veido odos.

  • Atskirkite aliejų naudojamą maistui nuo to, kurį naudosit odai. Galit nedidelį kiekį persidėti į gražų indelį nuo kremo ir vis papildyti pabaigus.
  • Svarbu rinktis kokybišką, šalto spaudimo kokoso aliejų.   

O jūs ar esat išbandžiusios kokių natūralių grožio priemonių? Būtinai pasidalinkite su manimi ir kitomis skaitytojomis komentaruose. 
Taip pat naudojate kokoso aliejų? Kokie jūsų įspūdžiai? Jie gali būti visai priešingi mano patirčiai. Dalinkimės, diskutuokim, bendraukim!




Jeigu šie patarimai jums pasirodė įdomūs ir naudingi, spauskite PATINKA, dalinkitės nuoroda su draugais ir prisijunkite prie mano grupės Facebook’ekur patarimų ir naudingos informacijos lieknėjimo bei geros savijautos temomis rasite dar daugiau.
Būtinai užsiregistruokite naujienoms ir daugiau niekada nepraleisite naujų blogo įrašų ir kitos naudingos informacijos, kurią gauna tik prenumeratoriai. 


Tinklaraščio įrašai ir video patarimai yra informacinio pobūdžio. Kiekvienu konkrečiu atveju prieš vykdant rekomendacijas atsakingai įvertinkite savo galimybes. Jeigu skundžiatės kokiais nors sveikatos sutrikimais, prieš pradėdami bet kokią lieknėjimo programą, pasitarkite su savo šeimos gydytoju. Jūs suprantate ir sutinkate, kad visa tinklaraščio medžiaga yra informacinio pobūdžio ir tik jūs atsakote už įgytus rezultatus.


Ieva