Kaip aš pavargau nuo lieknėjimo temų!

27 balandžio, 2016by Ieva1

woman-angry-at-scale.-Be-fit-not-skinny

„Kiek jau galima apie tą lieknėjimą?“ „Ar daugiau nėra apie ką rašyti?!“ Tokie ir panašūs komentarai pasirodo po straipsniais lieknėjimo temomis. Prisipažinsiu, kai mano straipsniai pasirodo viename ar kitame portale, neatsispiriu pagundai paskaityti ką rašo komentatoriai. Paprastai jie pasiskirsto į dvi stovyklas: vieni (ko gero turėčiau sakyti vienos) sako, kad mintys rašytos kaip specialiai jiems, kiti teigia, kad jau yra pavargę nuo lieknėjimų temų ir kiek gi galima apie tą patį.

Žinote aš su jais sutinku. Ir aš jau nuo jų pavargau. Tačiau šis reikalas turi dvi puses.

1. Kaip ji pasiekė svajonių svorį vos per mėnesį“ arba “Vos 14 dienų ir tu 7 kilogramais lengvesnė“. Straipsniai su tokiomis ir panašiomis antraštėmis ir toliau mirguliuos prieš mūsų akis internete ir moteriškuose žurnaluose, kol jiems bus poreikis. O panašu, kad jis yra. Kad ir kaip būtų keista, vis dar yra tikinčių, kad jų visas svorio problemas išspręs greita mažo kaloringumo ar kokia nors skysčių dieta. Aš jų nesmerkiu, nes pati ten buvau. Ir turėjau pasilaikyti dietų ne vieną ir ne dešimt kartų, kol galiausiai pripažinau: tai ne man ir ilgalaikėje perspektyvoje tai neveikia. Visą straipsnį apie tai, kodėl aš daugiau niekada nesilaikysiu jokios dietos, galite rasti čia.

2. Daugelis šaukiančių, kaip jiems nusibodo lieknėjimo temos, greičiausiai niekada nėra susidūrę su šiuo rūpesčiu. Ir tai tikrai nėra vien estetitė problema. Na bent jau mano atveju taip nebuvo. Be kelių, o tam tikrais etapais ir keliolikos papildomų kilogramų, aš gyvenau tikrame košmare. Niekas iš šono nebūtų galėjęs įtarti, kad linksma, lengvai bendraujanti, o kartais ir idealaus svorio mergina gali turėti problemų su maistu. Draugai, su kuriais kartu vakarieniaudavau ir pietaudavau negalėjo net įtarti, kad šalia bendravimo su jais intensyviai skaičiuoju kiekvieno savo kąsnio kalorijas. Draugė, su kuria bendravau prie vyno taurės, negalėjo net pagalvoti, kad valgydama draudžiamu maistu laikomą sūrį, klausau ne ką ji man sako, o žadu sau, kad nuo rytojaus tikrai vėl susiimsiu. Mokyklos draugai net nenumanė, kad į vakarėlį neatėjau visai ne dėl ligos, o dėl to, kad paniškai bijojau, atsidūrusi prie vaišėmis nukrauto stalo, nusižengti eilinei dietai.

Mes ir toliau matysim daugybę straipsnių lieknėjimo temomis, kol pačios nuo antsvorio kenčiančios moterys nesupras, kad jų tikrai neišgelbės dar viena dieta ar tobula mitybos programa. Yra labai maža dalis tokių, kurioms užtenka mitybos plano ir sporto programos. Jos jomis vadovaujasi, sulieknėja ir pamiršta šią temą. Tačiau didžioji dauguma, metai iš metų kenčiančių nuo antsvorio ir valgymo problemų, išeičių ieško tikrai ne ten. Antsvoris – yra tik pasekmė besaikio valgymo ir nejudrumo. Tačiau dažnu atveju tai nėra tik tinginystė, kaip mano tie, kurie niekada nėra su šiuo rūpesčiu susidūrę. Daugeliu atvejų – tai pati tikriausia priklausomybė. Nežinau kaip kitaip tai pavadinti. Pasak Vikipedijos, priklausomybė – tai liguistas polinkis kartoti tą patį veiksmą ar vartoti tą pačią medžiagą pakartotinai neribotą kiekį kartų. Juk būtent taip elgiatės nuolat persivalgydamos ir pasiduodamos impulsyviam, emociniam valgymui, kurio, rodos, negalite suvaldyti?

Šiuo straipsniu norėjau pasakyti bambantiems, kad lieknėjimo temos ne šiaip sau pakalbėjimai apie beprasmius dalykus. Kad žmonės, kurie jomis domisi ,gali turėti daug gilesnių problemų.
O ne vienerius metus kenčiančioms nuo antsvorio dar kartą noriu priminti: jokia dieta, jokia mitybos ar sporto programa jums nepadės, jei nesirūpinsite tuo, kas dedasi jūsų viduje.

Būkit sveikos, gražios, lieknos ir, svarbiausia, laisvos ir laimingos!
Su meile,
Ieva ♥

———————————————————————————————————————————-

Daugiau informacijos apie seminarą, paspaudus ant nuotraukos

^140BEE568E6ED961ABAC54EE3E407D765BBA59E53B7EC4EF28^pimgpsh_fullsize_distr

Ieva

One comment

  • gabija

    11 liepos, 2016 at 5:07 pm

    mityba ir dar kartą mityba. užmirškite dietas, susireguliuokite mitybą ir džiaukitės rezultatais. reikia daugiau motyvacijos? jokių stebuklingų formulių, užteks paprasčiausio l-karnitino http://shop.kulturizmas.net/l-karnitinas 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *