fbpx
 

Sulieknėjusios draugės laiškas Nr.2

25 sausio, 2017by Ieva0

Sveika, mieloji likimo drauge! Šiandien pajutau įkvėpimą Tau parašyti.

Jei vis dar esi savajame lieknėjimo kely, šis laiškas kaip tik Tau. Juo noriu Tau pasiųsti labai svarbią žinutę, kuria pati šventai tikiu: kad ir koks šiandien Tavo svoris, kad ir kiek dydžių ar kilogramų esi per didelė, iš tiesų iš prigimties TU ESI LIEKNA. Žinau, kad šie žodžiai galbūt skamba kaip melas, tačiau gerai įsiklausyk. Daugelis iš mūsų gimėme sveiko svorio, jau vien tai yra didžiausias įrodymas, kad esame lieknos iš prigimties. Taip pat nemaža dalis mūsų ir vaikystėje buvome sveiko svorio – tai dar vienas įrodymas. Kad ir kokiu momentu prasidėjo Tavo stambėjimo istorija, ji greičiausiai neprasidėjo nuo gimimo. Stambėjimą nulėmė įvairūs išoriniai faktoriai, bet ne tai kokia Tu esi. Gal tai buvo permaitinti mėgę tėvai ar seneliai, vėliau didelė tikimybė sustambėti dėl paauglystės hormonų ar pradėtų laikytis dietų. Jei tai nutinka dar vėliau, greičiausiai tai per nėštumą užauginti kilogramai. Kad ir kokios tai būtų aplinkybės, noriu, kad suprastum – tai tik aplinkybės. Tuo tarpu Tu iš tiesų esi liekna. Tik seniai jau to neprisimeni. Kalbu ne tuščiai. Aš taip buvau įnikusi kamuotis su savo nereikalingais papildomais kilogramais, kad kitaip savęs net neįsivaizdavau. Nors labai norėjau būti liekna, tačiau jau sunkiai begalėjau įsivaizduoti ir patikėti, kad taip vieną dieną bus. Tas netikėjimas tikrai nepadeda lieknėti. Negali tapti tuo, kuo netiki, kad gali būti, kad ir kaip stipriai to norėtum. Kol vieną dieną atėjo mintis: aš ne visada buvau stambi, ne visada buvau linkusi prisikimšti ir pasiduoti emociniam valgymui, tai kažkada prasidėjo. Man nebuvo sunku prisiminti kada ir tarsi atvynioti pasimetusį siūlo galą. Aš staiga aiškiai suvokiau, kad mano dabartinis nepageidaujamas elgesys – tai tik tai, ką aš bėgant laikui nejučia išmokau. Jeigu aš to išmokau, lygiai taip pat galiu save nuo to atpratinti. Tai labai gerai skamba anglų kalba: If you learned something you can unlearn it. Čia panašiai kaip išmoksti neteisingus dainos žodžius. Visada gali iš naujo išmokti dainuoti dainą su teisingais žodžiais. Tu gali vėl iš naujo išmokti norimo elgesio, Tu gali vėl iš naujo išmokti būti liekna, tokia, kokia gimei, tokia, kokia kažkada buvai. Tai yra Tavy, tai niekur nedingo, tereikia nupūsti dulkių (netinkamų patirčių sluoksnį) ir tai prisiminti.

PRATIMAS

Kad būtų lengviau, siūlau pabandyti atlikti pratimą. Norėdama geriausio rezultato, pratimą atlik kasdien bent vieną kartą per dieną.

Susirask ramią vietelę. Tavo lova prieš miegą kuo puikiausiai tiks. Užmerk akis, giliai įkvėpk ir iškvėpk. Atrask būdą kaip galėtum padėti sau atsipalaiduoti. Man patinka ramus skaičiavimas nuo 10 iki 1. Nurimusi įsivaizduok tiltą. Mintyse gali pastatyti kokį tik nori tiltą. Aukštą, modernų ar visai paprastą, senovinį. Tada nutiesk tą tiltą nuo dabarties iki to momento, kur buvai liekna ir neturėjai valgymo problemų. Pabandyk save ten „pamatyti“. Kaip tuo metu atrodei, gal prisimeni kuo rengdavaisi. Aš labai aiškiai prisimenu kelis drabužių komplektus, kuriais puošdavausi ypatingomis progomis tais laikais, kai svorio ir mitybos rūpesčių dar net nesapnavau. Tuomet man buvo maždaug 14 metų. Jeigu ir Tau pavyktų susikurti panašų vaizdinį, būtų puiku. Jei ne, pabandyk tiesiog įsivaizduoti, kad tiltu nueini į tą vietą, tą savo gyvenimo momentą, kur buvai liekna ir laisva nuo maisto. Tuomet pasistenk pajusti ką toji liekna Tu jaučia, kas jai rūpi, koks jausmas būti liekname kūne ir nesukti galvos dėl maisto. Koks jausmas būti laisvai. Nesijaudink jei ne iš karto pavyks. Pamatysi, kuo daugiau praktikuosiesi, tuo geriau seksis, tad nepasiduok. Kai jau pakankamai pasimėgausi lieknos ir laisvos savęs jausmais, pasiimk bent dalį jų ir parsinešk atgal į dabartį savo prieš tai pastatytu tiltu. Pajusk, kad visa tai yra Tavyje dabar. Trumpai įsivaizduok, kaip su tuo nauju jausmu gyveni kiekvieną savo dieną, kaip Tu maitiniesi taip, kaip tai darytų liekna Tu, kaip Tu visus darbus dirbi kaip tai darytų liekna Tu. Giliai įkvėpk, iškvėpk ir atmerk akis. Pratimas baigtas.

Jei jį darei prieš miegą, saldžių sapnų. Jei ne, tiesiog eik dirbi įprastų darbų. Dienos eigoj karts nuo karto vis pabandyk įsijausti ir lieknos savęs vaidmenį ir kasdienėse situacijose elkis taip, kaip elgtųsi Ji. Jeigu tai kartosi reguliariai, Tavo pasąmonė pamažu perims naują idėją, Tu vis labiau patikėsi, kad gali būti liekna, kad esi liekna, kad tai Tavo prigimtinė teisė. Su tuo tikėjimu ir pasiekti lieknėjimo tikslą, ir išlaikyti pasiektą svorį bus daug lengviau. Linkiu Tau kuo didžiausios sėkmės!

Su pačiais šilčiausiais linkėjimais,
Ieva ♥

Pirmąjį laišką iš „Sulieknėjusios draugės laiškų” serijos, gali perskaityti čia

———————————————————————————————————————————

DŽIUGIOS ŽINIOS! Jau vasario 13 dieną prasidės internetinė video programa skirta toms moterims, kurios kenčia nuo emocinio valgymo ir persivalgymų. Sekdama nuoroda gali užsiregistruoti, kad pirmoji sužinotum apie prasidėjusią registraciją. Tai padaryti gali čia

Ieva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *