fbpx
 

Kad netikėtos situacijos nesugriautų lieknėjimo plano

22 kovo, 2017by Ieva0

Dažnai lieknėjančios ar norinčios sveikai maitintis moterys skundžiasi, kad joms puikiai sekasi laikytis numatyto mitybos plano namuose ar darbe ir viskas sugriūva pasikeitus planams ar patekus į nenumatytas situacijas. Pavyzdžiui patekus į kamštį, taip peralksta, kad neatsispiria pagundai sustoti dešrainio pakelės degalinėje. Arba užtrukus ilgiau nei planavo darbo susitikime, iš per didelio alkio sunaikina visus ten padėtus sausainius. Arba susitikus su drauge kavos, dėl kitokio pasirinkimo nebuvimo, suvalgo saldumyną, kurio geriau būtų norėjusi nesuvalgyti. Net neabejoju, kad tokiose ar panašiose situacijose esi bent kartą buvusi ir Tu. Aš tikrai buvau ir ne kartą. Tačiau dabar man tai atsitinka ypatingai retai ir tikrai ne dėl to, kad mano gyvenime viskas eina kaip per sviestą. Anaiptol. Aš tiesiog beveik visada esu pasiruošus netikėtumams. Ir Tave kviečiu įprasti tai daryti. Galvoje turiu tai, kad išeidama iš namų beveik visada rankinėje turiu maisto, skirto būtent tokioms netikėtoms situacijoms. Jį aš vadinu „ekstra maistu”. Turėdama „ekstra maisto” aš nebijau atsidurti situacijoje kai esu alkana, o aplink tiesiog nėra „normalaus” maisto. 


Pateiksiu savo mėgstamiausio „ekstra maisto” pavyzdžių. Sąrašo viršūnėje būtinai puikuotųsi riešutai. Žinoma natūralūs – nekepinti ir nesūdyti. Riešutų visada perku daugiau, nes jie man praverčia ne tik ekstra atvejais ne namie, bet ir tomis retomis dienomis, kai tiek turiu darbo, jog neturiu galimybės pavalgyti „normalaus“ maisto. Mano giliu įsitikinimu, riešutai yra daug sveikiau, maistingiau ir vertingiau, nei koks paskubom suteptas sumuštinis. Riešutus perku pačius įvairiausius. Kartais mėgstu su savim pasiimti riešutų ir džiovintų vaisių mišinio. Labai mėgstu braziliškų riešutų ir džiovintų figų derinį. Graikiniai riešutai puikiai dera su džiovintomis datulėmis. Žinoma tiek valgant riešutus, tiek džiovintus vaisius, svarbu kiekis, nes tai kaloringas maistas. Tačiau jis sveikas ir maistingas. Jei tai tik užkandis, suvalgysiu 5 braziliškus riešutus ir tiek pat figų. Jei pagrindinio valgymo pakaitalas – geras dvi saujas riešutų. Šalia riešutų kaip ekstra maistas beveik visada karaliauja švieži vaisiai. Bananų su savim nešiotis nemėgstu, nes labai susitrina. Labiausiai patinka obuoliai. Man labai skanus riešutų ir obuolių ar kitų šviežių vaisių derinys. Po jų visada jaučiuosi numalšinusi alkio kirminą ar net sočiai pavalgiusi. Retesniais atvejais į rankinę įsidedu nuskustų morkyčių ar kokį nusipirktą riešutų ir džiovintų vaisių batonėlį. Kalbu ne apie tuos, kur gausūs cukraus. Skaitykite etiketes, kad būtų tik natūralūs ingridientai. Lietuvoje teko ragauti „Batonėlį Grikį“ – labai patiko. Esu tikra, kad yra ir daugiau pasirinkimų, tereikia pasidomėti ir paieškoti.

Tai buvo mano „ekstra maisto” pasirinkimai. Komentaruose būtinai pasidalink savais variantais. Esu tikra, kad jie bus naudingi tiek man, tiek kitoms skaitančioms moterims.

Jei iki šiol niekad nesirūpindavai su savimi turėti maisto, būtinai tai pradėk daryti dabar. Pasidaryk sąrašą užkandžių, kurie gelbėtų nuo alkio nenumatytais gyvenimo atvejais. Būtinai juos įtrauk į savo būsimą kassavaitinio maisto apsipirkimo sąrašą. Taip daug rečiau nukrypsi nuo sveikos mitybos kurso, puikiai jausiesi ir sėkmingai lieknėsi. Įsivaizduok kaip bus smagu žinoti, kad praėjo chaotiška diena, o ją užbaigei neprisikirtusi „nesąmonių“, patenkinta savo pasirinkimais ir savijauta.

Sėkmės ir iki kito karto!

Su meile,
Ieva ♥

Nuolat prisivalgai vakarais? Spausk čia, registruokis nemokamai video peržiūrai ir sužinok kaip tai įveikti. 

Ieva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *