fbpx
 

Nepriaugti svorio per Velykas – misija įmanoma

12 balandžio, 2017by Ieva0

Jau šį sekmadienį Velykos. Žinau, kad daugeliui besirūpinančių savo kūno linijomis moterų, tai nerimą keliantis metas. Galbūt šis metas ne toks pavojingas kaip kalėdinis laikotarpis, tačiau aš gerai prisimenu, kaip man neramu darydavosi nuo bet kokių švenčių, kur žinodavau, kad valgymas tęsis ilgiau nei vieną dieną. Mane neramindavo gausiai nukrauti stalai ir vis nepalikdavo ramybėje klausimas: ar pavyks atsispirti ant jų sukrautiems skanėstams, kurių per šventes pasirinkimas tikrai didelis? Jei toks nerimas kankina ir jus, žemiau pateikti patarimai turėtų būti naudingi. Tiesą sakant aš pati jais jau seniai nesivadovauji, kaip rekomendacijomis, kurių turėčiau stengtis laikytis, tai man yra natūralus ir įprastas elgesys, kad ir kokios gausios ir viliojančios būtų vaišės. Tikiuosi, kad pradėjusios patarimais vadovautis per šias šventes, taip pat pamažu juos paversite sau įprastu ir pastangų nereikalaujančiu elgesiu.

  • Tegul ne maistas būna svarbiausia.

    Ne tik Lietuvoje, bet ir daug kur kitur pasaulyje, šventės reiškia gausias vaišes. Nuspręskite, kad jums bus kitaip. Pagalvokite kuo dar be gausaus stalo jums yra svarbios Velykos? Dažnam tai yra proga ramiai pabūti su artimaisiais. Su kai kuriais ir susitinkame tik per metines šventes. Nors maistas yra smagi bendravimo dalis, jo kiekiai tikrai neprivalo būti dideli. Tegul nuo šiol jums galioja sena kaip pasaulis tiesa: svarbiausia ne kiekybė, o kokybė. Džiaukitės laisvu nuo darbų savaitgaliu, buvimu su brangiais žmonėmis ir tuo, kad pagaliau jums svarbiausia ne maistas.

  • Valgykite ne tai, ko norite, o tai, ko labai labai norite.

    Viena didžiausių klaidų, prisėdus prie šventinio stalo, pulti valgyti viską iš eilės. Aš pati visada taip darydavau ir galiausiai skrandis jau būdavo pilnas, o skaniausiai atrodę patiekalai neparagauti. Tačiau jų paragauti vis tiek norisi ir viskas baigiasi persivalgymu. Tačiau dabar aš elgiuosi visai kitaip ir jums taip pat patariu. Valgyti pradedu kaip tik nuo tų skaniausiai atrodančių patiekalų, kurių labiausiai norisi paragauti. Tuomet skrandžiui užsipildžius, tie kiti jau ne taip stipriai vilioja. Taigi įvertinusios tai, kas padėta ant stalo, rinkitės ne tai, ko norisi, o tai, ko labai labai norisi. Tada nepamirškite ne siurbti tą maistą į save, o ramiai juo pasimėgauti.

  • Nebūtina visko suvalgyti iš karto.
    Jeigu skrandis jau pilnas, o paragauta ne visko, ko norėjosi, tikrai nebūtina to padaryti vienu prisėdimu. Velykas dažniausiai švenčiame artimųjų rate, todėl niekas tikrai nesupyks, jei paprašysite neparagauto torto gabalėlį įdėti išsinešimui. Dar geriau, jei šventė vyksta jūsų namuose. Tuomet bet kada galėsite suvalgyti tai, ko nespėjote pirmąjį kartą. Jei kils noras visko prisikimšti vienu prisėdimu, priminkite sau, kad tai tikrai nėra būtina. Tas maistas niekur nedings ir vėliau tikrai galėsite jo valgyti kai skrandis ištuštės ir vėl pajusite alkio jausmą.
  • Pakilkite nuo stalo, kad pajudėti.
    Velykos ypatingai tinkamos aktyvesniam laiko leidimui. Dar yra šiek tiek laiko pasidomėti velykiniais žaidimais, kurie patiks vaikams, o suaugusius privers pakilti nuo stalo. Šiemet Velykos gana vėlyvos, todėl tikėtina, kad ir oras bus tinkamas laiką leisti lauke. Visi galite išeiti pasivaikščioti, pakvėpuoti grynu oru, prajudinkite užsisėdėjusį kūną.
    Pakilus nuo stalo, pradings ir pagunda toliau nesustojamai valgyti. Iš tiesų nevalgyti yra nelengva, kai maistas visada prieš akis ir yra pagrindinė pasilinksminimo priemonė 🙂 Todėl būtina daryti pakilimo nuo stalo pertraukėles, kad fiziškai save ištraukti iš nesustabdomo valgymo būsenos.

    Tai tiek trumpai ir aiškiai 🙂

    Linkiu jums gražių, smagių ir saikingų Velykų!

    Sėkmės ir iki kito karto!
    Ieva ♥

    —————————————————————————————————–

    SVARBU! Jau iš karto po švenčių (balandžio 17d.) prasideda nauja „Liekna ir Laisva AŠ” programos grupė. Laiko prisijungimui turite tik iki šeštadienio vidurnakčio. Daugiau informacijos rasite čia

Ieva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *