fbpx
 

Vis nepavyksta sulieknėti? Atkreipk dėmesį į šiuos tris dalykus

22 lapkričio, 2017by Ieva0

Ar gali patikėti, jog iki didžiųjų metų švenčių lieka tik kiek daugiau nei keturios savaitės?!

Vienus šis faktas džiugina, kitus gąsdina, tačiau greičiausiai ir vienus ir kitus priverčia susimąstyti apie bėgantį laiką. Nežinau kaip Tave veikia jausmas, jog laikas skrieja, tačiau man tai buvo viena didžiausių motyvacijų pagaliau išsispręsti savo valgymo problemas ir sulieknėti. Tiesą sakant ir dabar, kad sumotyvuočiau save daryti tai, ko gal ne visada drįstu, imtis kažko naujo ir išeiti iš komforto zonos ribų, visada sau primenu apie brangų gyvenimo laiką, kurį tik veltui švaistau atidėliodama, abejodama ar nežinia ko bijodama. Toks priminimas suveikia kaip geras spyris į sėdimąją, po kurio pradedu veikti iškart.

O Tau ar ne baisu, kad baigiasi dar vieni metai, o Tu ir vėl nepasiekei savo užsibrėžtų geros savijautos ir lieknėjimo tikslų? Aš tikrai nesakau kad visos turim būti lieknos kaip nendrės ir rūpintis tik tuo kaip pagaliau „sukūsti“. Nuoširdžiai manau, kad tai tikrai neturėtų tapti mūsų dominuojančiomis mintimis ir tikrai galima puikiai jaustis ir atrodyti turint ir kelis papildomus kilogramus svorio. Šio straipsnio tikslas tikrai nėra priversti lieknėti tų, kurioms to visai nereikia. Jis skirtas toms, kurios metai iš metų vis keliasi tą patį tikslą – pasiekti norimą svorį, tačiau vis nesilaiko sau duoto žodžio ir taip eilinį kartą nusivilia savimi.

Mieloji, jei tai Tu, privalai atkreipti dėmesį į tris dalykus:

1. Ar Tavo tinkama motyvacija. Būtent nuo jos priklauso kaip atkakliai sieksi tikslo, ar nepasiduosi kai ne viskas seksis taip, kaip norėtum, ar po kiek laiko vėl neužmirši sau duotų pažadų. Be tinkamos motyvacijos nebus jokio rezultato jokioje gyvenimo srityje. Man labai patinka angliškas posakis „Where there’s a will, there’s a way“. Kitaip tariant: kai yra didelis noras, atsiranda ir priemonės bei būdai tikslui pasiekti. Iš to išppaukia mūsų antrasis punktas:

2. Ar pasirinkai tinkamą lieknėjimo būdą. Iš vienos pusės be stiprios motyvacijos net veiksmingiausias lieknėjimo būdas bus bevertis, nes rasi priežasčių kodėl jo nesiimti, tačiau iš kitos – net pati stipriausia motyvacija nepadės, jei pasirinksi netinkamą lieknėjimo būdą. Galėčiau daug rašyti apie netinkamus lieknėjimo būdus, tačiau trumpai tariant, tai tokie būdai, kai nuolat jauti diskomfortą ir kenki savo kūnui. Jei lieknėdama nuolat jautiesi, jog save kankini ar darai dalykus, kurie iš tiesų kenkia Tavo kūnui, jokia motyvacija nepadės.

3. Ar nėra vidinio konfilkto. Jei motyvacija stipri ir lieknėjimo būdas tinkamas, be jokio vargo turėtum pasiekti savo norimą svorį. Tiesiog darai viską ką reikia su tinkamu nusiteikimu, džiaugiesi pasiektais tarpiniai tikslais, kol su vėjeliu nukeliauji iki galutinio rezultato. Tačiau net jei ir turint tvirtą motyvaciją bei tinkamą lieknėjimo būdą jauti, kad nežinia dėl ko save vis stabdai, svarbu spręsti vidinį konfliktą. Būtina išsiaiškinti kas Tave galimai stabdo, kodėl sau tarsi „neleidi” sulieknėti. Taip dažnai atsitinka tuomet, kai savo pasąmonei siunčiam prieštaringas žinutes. Kai iš vienos pusės norime kažko, tačiau iš kitos lyg ir ne. Pvz.: „labai noriu sulieknėti, bet bijau numetus daug svorio susiraukšlėti“; „labai noriu sulieknėti, tačiau tuomet sulauksiu daug dėmesio, o jis man visai nepatinka“; „labai noriu sulieknėti, bet tuomet reikės keisti visą savo garderobą, o tai reiškia papildomas išlaidas“. Tai tik trys pavyzdžiai. Jų gali būti tiek daug, kiek šioje žemėje gyvena norinčių sulieknėti moterų 🙂 Esmė ta, kad jei to paties dalyko ir nori, ir ne (tai beje galioja visose gyvenimo srityse), greičiausiai jo pasiekti nepavyks arba pasiekus, nepavyks išlaikyti. Kad pasiektume savo tikslus, tiek lieknėjimo, tiek visus kitus, turime to norėti be jokio vidinio pasipriešinimo.

O kuris punktas labiausiai lėmė Tavo nelieknėjimą? Gal visi kartu? O gal kaip tik esi sėkmingai sulieknėjusi dėl to, kad supratai kas Tau trukdė ir tai pašalinai? Bet kuriuo atveju pasidalink savo nuomone komentaruose. Ačiū!

Jei straipsnis buvo naudingas, labai būčiau dėkinga už pasidalijimus. Ačiū!

Šiam kartui tiek. Iki kitos savaitės!

Su meile,
Ieva ♥

P.S. Jei to dar nepadarei, kviečiu prisijungti prie šviežiai sukurtos NEMOKAMOS uždaros grupės Facebooke, kur galėsi siekti tikslų kartu su kitomis šauniomis moterimis. Tai padaryti gali čia.

 

Ieva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *