fbpx
 

Pamiršk dietą – padaryk gerą darbą

28 lapkričio, 2018by Ieva0

Šio įrašo pavadinimas – tai idėja, kurią savyje nešioju jau kurį laiką. Artėjančios šventės – puiki proga jai įgyvendinti.

Gruodis dažnai yra tas mėnuo, kai nuolat lieknėjančios stengiasi susiveržti diržą dar labiau bei paspausti save, kad per Kalėdas galėtų pasidžiaugti nukritusiu dar vienu kitu kilogramu.

Tame nėra nieko blogo, išskyrus tai, jog daugelis gyvenančių svorio metimu, jau nebežino kaip iš to ištrūkti. Jas kankina nuolatinės mintys apie kilogramus, riebalų gramus, kalorijas. Dažnai jos supranta, kad šios mintys tapo liguistomis, tačiau nebežino kaip iš to išsivaduoti.

Jei jautiesi panašiai, šis straipsnis ir tuo pačiu kvietimas kaip tik Tau.

Praeityje aš taip pat kentėjau nuo mane tarsi apsėdusių minčių apie dietas, kitus lieknėjimo būdus, kūno svorį. Tai buvo mano dominuojanti mintis, kuri be galo vargino. Iš to ištrūkti padėjo ne vienas dalykas, tačiau šiandien su Tavimi noriu pasidalinti pačiu efektyviausiu – tai dėmesio nukreipimas nuo beprasmiško savanaudiško dietinio mąstymo į tai, ką gero galėčiau padaryti dėl kitų. Esu ne kartą skaičiusi ir girdėjusi, kad siekiant padėti sergantiems depresija, kaip vienas iš gydymo būdų siūloma daryti gerus darbus. Nubėgti nupirkti senyvo amžiaus kaimynei maisto, iššluoti laiptinę ar padaryti bet kokį kitą gerą darbą dėl KITŲ. Tai padeda išlįsti iš savo kiauto bei patirti džiaugsmą matant dėkingumą veiduose tų, kuriems buvo padėta.

Kalbant apie valgymo ir svorio problemas, esu skaičiusi apie tokią rekomendaciją: kai užeis noras prisivalgyti, vietoj to, kad prikimštum savo ir taip pilną skrandį, prikepk sausainių ar nupirk maisto tiems, kam to tikrai reikia. Kitaip tariant, vietoj to, kad į save dėtum tai, ko ir taip turi gerokai per daug, pagalvok apie kitus, kuriems to iš tiesų trūksta.

Daugelis sėkmės mokytojų teigia, kad tikroji gyvenimo prasmė yra tada, kai galvoji ne tik apie save, o daliniesi tuo, ką turi ir su kitais. Kad ir kas tai būtų: dalijimasis savo laiku vykdant savanorišką veiklą, finansinė parama ar pagalba aplink esantiems. Esu tikra, kad daugybė turtingų žmonių užsiima labdara ne dėl to, jog neturi ką veikti ar nori pasirodyti. Manau, kad sukaupus ilgai siektus turtus pamatai, jog jie Tau neatnešė nei ilgalaikio džiaugsmo, nei pilnatvės, o tai suteikti gali tik nuoširdus noras pasirūpinti kitais bei dalijimasis.

Taigi, mieloji, turi puikią progą nutraukti nuolatinę galvojimų apie maistą ir svorį grandinę, bei tuo pačiu padaryti galybę gerų darbų. Tereikia atlikti vieną labai paprastą veiksmą: kai ateis dar viena varginanti mintis apie tai, sustabdyk save ir pagalvok, kam galėtum padėti. Tiesiog nuolat kreipk savo mintis nuo beprasmiško savanaudiškumo link širdį geromis emocijomis pripildančio davimo kitiems. Kviečiu kasdien savęs paklausti: ką šiandien nuveikiau dėl kitų? Kam šiandien praskaidrinau dieną? Tai gali būti padovanota šypsena nepažįstamajam, palinkėjimas geros dienos kasininkei, mano jau minėtas senyvų kaimynų lankymas ar prisidėjimas prie labdaringos veiklos. Tai tikrai neturi būti grandioziniai darbai. Mažos gerumo akimirkos gali labai daug. Esu tikra, kad ir pati esi tai patyrusi ne kartą.

Tiesą sakant man ši idėja kilo uždavus sau klausimą: kaip dar, be savo tiesioginės veiklos galėčiau padėti kitiems? Tikiuosi, kad ji Tau patiks taip pat, kaip ir man kai ji mane aplankė.

Taigi kviečiu jungtis prie šios akcijos, dalintis informacija su likimo draugėmis ir pažadu, jei namų darbus atliksite sąžiningai, metus užbaigsite su laisvesne galvą, pilnesne širdimi ir tuštesniu skrandžiu. Juk kai širdis pilna, nelieka poreikio užkimšti skrandį.

Prie akcijos prisijungti gali čia

Tegul artėjantis gruodis būna kupinas gerų darbų ir gyvenimo džiaugsmo!

Šiam kartui tiek. Iki kitos savaitės!

 

Su meile,
Ieva ♥

P.S. Jeigu dar nesi prisijungusi prie nemokamos bendraminčių grupės, kur aš nuolat dalinuosi naudingais patarimais persivalgymų ir holistinio lieknėjimo temomis, tai padaryti gali čia

Ieva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *