Ar tai ką sakai Tau padeda lieknėti?

27 kovo, 2019by Ieva0

„Nuo šiandien sveikai maitinsiuosi, sportuosiu ir pagaliau lieknėsiu!“ – dažna ryžtingai pareiškiame pirmadienio rytą, o savaitės gale jau ieškome pasiteisinimų, kodėl geriau išvengti eilinės treniruotės, suvalgyti papildomą skanėstą ir, galiausiai guodžiamės, kad dar spėsime su tuo lieknėjimu, niekur jis nepabėgs.

Viskas būtų puiku jeigu po to nesigraužtume, kad ir vėl sulaužėme sau duotus pažadus, o vasarai atėjus nemelstume vėsesnių orų, kad tik pasislėpti po drabužiais.
Nesupraskite neteisingai, aš esu už tai, kad visokių formų žmonės mėgautųsi šiltais orais, vasara ir apskritai gyvenimu, tačiau aš geriau nei kas kitas žinau, kaip tai sunku daryti, kai sau nepatinki ir žinai, kad nepadarei nei pusės tiek, kad viskas būtų kitaip.  

Taigi ką daryti, kad pagaliau ištesėtume sau duotą pažadą keisti gyvenimo būdo įpročius ir turėti norimą fizinę formą?

Žinia, kad yra daugybė tam skirtų patarimų ir daugelis jų tikrai yra veiksmingi, tuo tarpu aš šį kartą siūlau keisti tai, kaip kalbate apie savo lieknėjimo tikslus, visiškai atsisakyti įprastų formuluočių ir jas keisti tokiomis, kurios įkvepia ir skatina laikytis sau duotų pažadų.

Žodžio galia mums yra neišmatuojama. Žodžiai, kuriuos tariame veikia visas mūsų mintis, mintys veikia jausmus, o nuo jausmų labai dažnai priklauso mūsų būsimi veiksmai. Taigi jeigu renkamės žodžius, kurie ne tik, kad mūsų neįkvepia, bet dar ir sulaiko nuo veiksmų, akivaizdu, kad norimo rezultato galime taip niekada ir nesulaukti.

Kalbant apie lieknėjimą, įprastos formuluotės dažnai kelia neigiamas asociacijas ir įtampą. Pažiūrėkime kartu kuo galėtume pakeisti žodžius „lieknėjimas“, „sportas“ ir „sveika mityba“. Mano pateikti variantai – tai vos pora pavyzdžių, būtinai pagalvokite savų, tokių, kurie palies jūsų širdį ir įkvėps keistis

„Lieknėjimas“

– „Lieknėjimą“ galime keisti „lengvėjimu“, juk būtent lengvumo mums norisi. Taigi, kai kitą kartą žiositės sakyti, kad nusprendėte lieknėti, priminkite sau, kad iš tiesų renkatės lengvumą. Tiesa, lengvas kūnas prasideda nuo lengvo skrandžio, tad kviečiu telkti dėmesį į vidinį lengvumą, o ne kas dieną vis tikrinti ką rodo svarstyklės. Na o lengvas skrandis prasideda nuo lengvų minčių, todėl svarbu ir apie jas pagalvoti.

– Dar „lieknėjimą“ galime vadinti išsilaisvinimo kelione. Ši formuluotė tinkama jei jau daugybę metų jaučiatės įstrigusios. Priminkite sau, kad paleisti nenorimą svorį jums svarbu ne tik dėl mažesnio drabužių dydžio, bet ir dėl to, kad tai bus jūsų išsilaisvinimas iš to, kas kamavo ne vienerius metus.

„Sportas“

Sportas daugeliui kelia labai stiprų pasipriešinimą, todėl labai svarbu pamąstyti kaip kitaip jį vadinti.

– Man labai patinka „Atsisveikinimo su praeitimi sesija“. Judėdamos įsivaizuokite, kaip paleidžiate tai, kas jums trukdo lieknėti, tai, kas trukdo paleisti praeitį. Su kiekvienu judesiu sau kartokite „aš paleidžiu“ ir jauskite, kad tai iš tiesų ir nutinka.

– “Pagarbos savo kūnui išraiška“. Judėjimas yra gyvybiškai svarbus mūsų kūnui. Pamirškite savo siekį turėti stangrias šlaunis ir plokščią pilvą, ypač jeigu ši motyvacija jums visai neveikia ir prisiminkite, kad judėjimas skirtas toli gražu ne tik kūno formų gražinimui – tai nuostabi dovana jūsų fiziniam kūnui ir jūs esate pasiruošusios su džiaugsmu jam ją įteikti. Judėdamos būtent tai sau ir priminkite.

„Sveika mityba“

– Man “sveiką mitybą“ labiausiai patinka vadinti “energijos teikiančia“, nes man svarbu turėti daug energijos įvairiems dalykams atlikti.

– Kitas variantas galėtų būti „meilės savo kūnui išraiška“.

Mano pasiūlytos formuluotės tiko man, nes jos siejosi su man svarbiais dalykais. Tai labai svarbi sąlyga, kad naujosios formulutės turėtų norimą poveikį.

Jei apie žodžio galią girdite pirmą kartą, tai gali atrodyti kaip nerimtas žaidimas, tačiau patikėkite manimi, tai tikrai labai veiksminga. Verčiau pirmiausia pabandykite, o tik tada spręskite ir būtinai pasidalinkite įspūdžiais su manimi.


Šiam kartui tiek. Iki kitos savaitės!

Su meile,
Ieva ♥


P.S. DĖMESIO! Jau prasidėjo išankstinė registracija į programą „Liekna ir Laisva Aš“. Išankstinės registracijos kaina galios tik iki balandžio 15 d. Nepraleisk progos prisijungti prie grupės pigiau. Registruotis gali čia

Ieva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *