fbpx
 

Lieknų moterų tipai. Kuriam renkatės priklausyti?

18 kovo, 2014by Ieva0
Nuotrauka iš http://www.nzgirl.co.nz/
 
 
 

Labai jums ačiū už jūsų nuomones ir komentarus! Nors temų įrašams visas sąrašas surašytas, tačiau visada pirmenybę teikiu jūsų klausimams ir komentarams, nes, manau, kad tai aktualiau.

Po šiuo blogo įrašu daug visokių komentarų buvo ir net keletas iš jų skambėjo maždaug taip: „bet yra moterų, kurios iš tikrųjų valgo viską pilna burna, ir yra lieknos lieknos“.
Tikrai nesiginčiju su tokia nuomone. Atvirkščiai – sutinku. Tačiau čia mes jau kalbame apie kitą lieknų moterų kategoriją.

 

Iš tiesų, mano stebėjimu, kuris neparemtas jokiais moksliniais tyrimais, lieknos moterys yra kelių tipų:


1.   Pirmasis tipas, kaip tik praėjusį kartą aprašytos šokoladukų, čipsų ir kolos vartotojos. Kitaip dar jas galima būtų pavadinti „Lieknos bet kokia kaina“. Paprastai joms būdingas jaunas amžius, abejingumas savo sveikatai, kad tik būtų liekna figūra. Dar joms dažnai būna būdinga „normalius” valgymus pakeisti ne tik beverčiu maistu, bet ir kava su cigaretėmis.

2.   Antrojo, tipo moterį man gyvenime teko sutikti tik vieną. Ir iš tiesų ji valgė daug. Ji galėdavo sukirsti, pasak jos pačios, „bliūdą baltos mišrainės“. Ir ji tikrai labai liekna. Tokio tipo žmonių yra labai nedaug. Kažkur teko skaityti, kad procentaliai vos pora procentų visos populiacijos. Šios lieknų moterų kategorijos atstovės tik juokiasi iš kalbų apie dietas ir svorio metimą, dar pridėdamos, kad jų problema ne kaip numesti, o kaip priaugti svorio. Pasak jų, tai joms – misija neįmanoma. Žinau, kad dabar ne viena jūsų giliai atsidusote: ech kad man jos rūpesčiai… Suprantu jus, mielosios, tačiau prieš vėją nepapūsi. Verčiau pasidžiaukime tuo, ką mums davė gamta ir stenkimės tuo grožiu rūpintis geriausiai, kaip tik galime.

3.   Trečiojo tipo moterų gyvenimo būdas – rūpintis savo figūra. Nuo „lieknų bet kokia kaina“, jos skiriasi tuo, kad be lieknos figūros joms svarbu ir jų sveikata. Jos valgo ypatingai sveikai, akylai stebi produktų sudėtį ir kalorijas, ir, kaip mano viena tokio tipo pažįstama sako: aš visada ant dietos. Jos sveriasi kiekvieną dieną ir savo svorį žino gramų tikslumu. Gerai žino kiek nori sverti ir, yra pasirengusios kęsti bado kančias, kad svarstyklės rodytų būtent norimą skaičių. Taip, jos yra lienos, bet kokia to kaina? Žinoma, tai daug geresnis variantas, nei „lieknos bet kokia kaina“, bet aš asmeniškai nenorėčiau gyventi tokio gyvenimo. Kažkada nuolat skaičiavau kalorijas ir pažiūrėjusi į maistą, mačiau ne jį, o skaičiukus. Žinau, ką reiškia nuo ryto iki vakaro galvoti apie savo svorį ir tai, kaip jį numesti. Žinau ką reiškia svertis kiekvieną dieną ir net ne vieną kartą per dieną. Šiandien drąsiai sakau: tai ne man! Aš daugiau nenoriu taip gyventi. Vieną dieną priėmiau sprendimą daugiau nebešvaistyti savo brangaus gyvenimo laiko nuolatinei kovai su savim ir kasdienėms mintims apie svorį. Mečiau visa tai į šoną ir nusprendžiau palaipsniui prisijungti prie ketvirtosios lieknų moterų kategorijos.

4.   Ketvirtosios kategorijos moterys yra „natūraliai lieknos“. Jeigu jų paklausite kiek jos sveria, greičiausiai išvysite tik nustebusį žvilgsnį. Dažnai namie svarstyklių jos net neturi, jau nekalbant apie kasdienį svorio tikrinimą. Joms užtenka žinoti, kad metai iš metai nešioja to paties dydžio drabužius. Su jomis nelabai pakalbėsi apie dietas, nes joms tai absoliučiai neaktuali ir nuobodi tema. Nuo antrosios kategorijos jos skiriasi tuo, kad jų maisto porcijos mažesnės ir mišrainės bliūdaisjos tikrai nevartoja.
Joms maistas tikrai nėra pirmoj vietoj gyvenime ir prisimena jį tik tada, kai skrandis maršus groja. Pasisotinusios apie jį iš karto pamiršta ir tiesiog gyvena toliau. Jei nereikėtų gaminti šeimai, jos valgytų labai paprastai, tačiau, jei maistas skanus, jos moka juo mėgautis.
Senais laikais, kai dar kovojau su vėjo malūnais vis mėgindama sulieknėti, susitikau su seniai matyta drauge. Ji liekna ir niekad nėra turėjusi problemų dėl antsvorio. Pasiūlė ji man, kaip seniai matytai draugei, nusipirkti vyno ir sūrio. Vien nuo to pasiūlymo man galvoj ryškiai užsidegė raudona lemputė: o ne!
Ir vėl sugrius mano eilinis lieknėjimo planas! Juk aš mėgstu sūrį ir tikrai nesugebėsiu jam atsispirti… Draugei nieko nesakiau, nes niekam nesiskelbdavau apie savo nuolatinius lieknėjimo planus. O ir kam? Juk vistiek giliai jaučiau, kad nepavyks, kaip ir šimtą kartų iki tol. Taigi, susėdom mes pas mane namie ant sofutės, atsidarėm vyno, pasipjaustėm sūrį, manyje panika jau pasiekus aukščiausią tašką. Net nejaučiau, kaip sūrio gabalėliai vienas po kito keliauja į mano burną. Reikia skubėt valgyt, juk rytoj vėl negalima! Jausmas viduj, aišku, siaubingas. Esu tikra, kad daugelis iš jūsų gerai suprantat apie ką aš čia.

Tačiau daug svarbiau ne kaip aš jaučiausi, o kaip elgėsi mano „natūraliai liekna“ draugė. Kol aš sukimšau penkis gabalėlius sūrio, ji ramiai su pasimėgavimu suvalgė vos vieną. Ir taip iš lėto, ramiai, pasiplepant, per visą vakarą ji suvalgė vos kelis gabalėlius. Ji tai darė be jokio sąžinės graužimo. Jai tai nebuvo „draudžiamas“ maistas.
Apskritai
šiai kategorijai priklausančios lieknos moterys neturi tokios sąvokos kaip „draudžiamas“ maistas. Joms maistas tiesiog yra maistas.
Po to vakaro vis labiau pradėjau stebėti, kaip maitinasi natūraliai lieknos moterys. Joms saikinga mityba yra visiškai natūrali, be jokios prievartos prieš save. Tai elementari pagarba sau ir savo kūnui nekišti į save bet ko ir bet kiek. Tai paprasčiausias prigimtinis savo kūno klausymas, kai valgai tik tada kai jauti alkį ir nejauti poreikio persivalgyti, o sustoji pajutus sotumą.

Supratau, kad ir aš taip noriu. Mokiausi pamažu ir susidūriau su daugybe kliūčių. Visų pirma man dar reikėjo susitvarkyti ir su savo emociniu valgymu, bei kitais sunkumais. Bet buvo tikrai verta. Džiaugiuosi dabar to galėdama mokyti ir kitas moteris.

Taigi, tik jums pačioms spręsti kuriai lieknų moterų kategorijai norite priklausyti. Nes tikrai neužtenka tiesiog būti lieknomisbet kokia kaina. Tai ne teikia, o atima gyvenimo džiaugsmą. Aš renkuosi ne tik lieknumą, bet ir puikią savijautą, o, svarbiausia, LAISVĘ. Nuoširdžiai kviečiu ir jus prisijungti! Gražaus pavasarioir daug meilės sau!


Jeigu šis įrašas
 jums pasirodė įdomus ir naudingas, dalinkitės nuoroda su draugėmis ir prisijunkite prie mano uždaros grupės Facebook’ekur patarimų ir naudingos informacijos lieknėjimo bei geros savijautos temomis rasite dar daugiau.

Būtinai užsiregistruokite naujienoms ir daugiau niekada nepraleisite naujų blogo įrašų ir kitos naudingos informacijos, kurią gauna tik prenumeratoriai. 

 

Ieva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *