fbpx
 

Noriu ČIA ir DABAR! Ką daryti?

2 balandžio, 2014by Ieva0
Nuotr. iš http://nutricionizam-balans.com/



Pavasaris! Ar jaučiat? Aš vis labiau jį jaučiu ir tai augina man sparnus. Tai mano mylimiausias metų laikas. Rodos, visas vidus pražysta gamtai bundant iš žiemos miego. Ech… gera!

Prieš pora savaičių mano el. pašto dėžutę pasiekė laiškas su klausimu. Jį atsiuntusi Indrė sutiko, kad juo pasidalinčiau ir su jumis. O panorau tai padaryti ne šiaip sau. Klausimas tikrai labai geras ir esu tikra, kad ne vienai jūsų jis irgi kyla. Bent jau man jis tikrai kažkada buvo labai aktualus.



Taigi, Indrės klausimas:
Sveiki, pradėjusiskaityti Jūsų blogą, radau daug gerų minčių. Pradėjau sveikai maitintis ir tai jau tampa įpročiu. Džiaugiuosi, kad pagaliau pasiryžau, man tarsi akys atsivėrė! Tačiau nežinau kaip gyventi su tokiu kūnu, kurį turiu dabar. Čia panašiai kaip žmogus po ilgos komos pabudęs pamato, jog paseno :)) Taip ir aš, noriu būti graži JAU DABAR. Labai norisi greitai pamatyti pokyčius, tačiau puikiai žinau jog geriau lėčiau, bet stabiliai. Kaip atsikratyti to noro turėti „dabar ir čia”? “

Ar ir jums yra kilę panašių minčių? Jeigu taip, aš gerai suprantu jūsų savijautą. Noras būti lieknai „čia ir dabar“ gali padaryti daugiau žalos, negu naudos. Jam esant mes tampame labai lengvu dietų kūrėjų taikiniu, kurie kaip tik ir žada greitą sulieknėjimą per trumpą laiką. Labai linkiu, kad jums pavyktų tam atsispirti.

Kaip minėjau, aš ir pati norą būti liekna ir gražia „čia ir dabar“ gerai pažįstu. Tvarkytis su juo man padėjo šie dalykai:

  • Svarbu atrasti dalykus, kurie teiktų džiaugsmą jau dabar. Mes taip dažnai atidėliojam gyvenimą iki tada kai sulieknėsim. Kai sulieknėsiu, nusipirksiu svajonių suknelę. Kai sulieknėsiu, pradėsiu mokytis šokti. Kai sulieknėsiu, važiuosiu slidinėti. Kai sulieknėsiu… aš būsiu laiminga. Man norisi šaukti mojuojant rankomis: NE! NE! Ir dar kartą NE! Tas galvojimas, kad sulieknėjus, gyvenimas nušvis naujom spalvom tėra iliuzija. Tai mus daro tik nelaimingesnėmis. Jei aš galvoju, kad būsiu laiminga kai sulieknėsiu ir man svoris krenta ne taip greitai, kaip norėčiau, mane apima desperacija. Juk aš taip noriu kuo greičiau TEN patekti. Bėda ta, kad ta desperacija lieknėti tikrai nepadeda. Dažnai tą beviltišką norą kuo greičiau sulieknėti seka persivalgymas, o jį dar didesnis beviltiškumo jausmas, kad svajonių gyvenimas ne artėja, o tik tolsta.
    Tačiau aš jums turiu naujienų. Jūs jau dabar gyvenate savo svajonių gyvenimą, tik išmokite tai pajausti ir pamatyti.
    Gal tikrai jūsų antsvoris yra toks didelis, kad kai kurių smagių dalykų tiesiog fiziškai negalite daryti, tačiau esu tikra, kad tikrai yra tai, kas jums teiktų džiaugsmo jau dabar. Taigi, pamąstykite, gal yra kažkokia veikla, kurios labai norite imtis, bet vis atidėliojate? Užsiimkite ja jau dabar! Leiskite sau patirti teigiamas emocijas jau dabar!
    Mano viena klientė pavydžiai žiūrėdavo į čiuožinėjančius ant ledo vis atidėliodama šią pramogą iki kol sulieknės. Kokia ji buvo laiminga, kai leido sau tuo pasidžiaugti dabar! Būtent tie sau kasdien dovanojami teigiami jausmai mums padeda lieknėti. Leiskite sau tai patirti kuo dažniau.
  • Nustokite gyventi vien lieknėjimu. Ar pažįstama savijauta, kai nuo ryto iki vakaro galvojate vien apie maistą ir svorį? Kai pirmas darbas atsikėlus – bėgti ant svartyklių, o paskutinė mintis vakare apie tai, ką rytoj valgysiu, ar būsiu nors kiek palieknėjus?
    Man tai tikrai pažįstama. Ir žinote ką? To aš negaliu pavadinti gyvenimu. Nustokite gyventi vien lieknėjimu! Padėkite svarstykles į šoną ir ištraukite jas ne dažniau, kaip kartą per savaitę. Nepaverskite svėrimosi ir lieknėjimo kažkokia manija ar vieninteliu gyvenimo tikslu. Šis punktas glaudžiai susijęs su pirmuoju: atraskite kas jus džiugina jau dabar. Tegul nuolatines mintis apie lieknėjimą pakeičia džiaugsmas užsiimant mėgstama veikla.
    Žinot, kas labiausiai padeda atsikratyti minčių apie svorį? Rūpinimasis kitais. Nes nuolatinis galvojimas apie savo svorį, tik parodo, kad gerokai per daug esam sustelkę į save ir, galbūt primiršę kitus. Pagalvokite, kuo galite pradžiuginti savo artimuosius? Gal laukia vyro jubiliejus ir galėtumėt užsiimti tuo, kad jis būtų kuo smagesnis ir turiningesnis? O ir progos nebūtina laukti! Kaip galėtumėte suteikti džiaugsmo kitiems? Gal kam nors reikia jūsų pagalbos, tačiau jūs to net nepastebite, nes visą energiją suryja mintys apie savo svorį?
    Ši strategija ne tik padės nukreipti mintis nuo nuolatinio galvojimo apie lieknėjimą, bet ir padės jums jaustis laimingesnėmis. Mes visada jaučiamės laimingi, kai darome laimingus kitus 🙂
  • Puoškitės ir lepinkite save jau dabar. Jūs puikiai suprantate, kad dar neatrodote taip, kaip norėtumėte, tačiau, kad ir kiek svertumėte, tikrai nereikia įlįsti į tuos pačius beformius seniai nusibodusius drabužius. Nustokite skaudančia širdimi parduotuvėje nužiūrinėti mažesnio dydžio drabužius. Verčiau pagalvokite, kaip galėtumėte pasipuošti jau dabar. Gerai prisimenu laikus, kai kelis metus iš eilės aš sau nepirkau naujų drabužių ir diena iš dienos nešiojau tuos pačius džinsus. Galiausiai jie man taip nusibodo, kad vien užsimovusi juos pasijusdavau blogai. Bet negi pirksi naujus? Juk tuoj tuoj sulieknėsiu ir tada reikės išmest. Ne, geriau jau palauksiu. Pažįstamos mintys? Beveik visos mano klientės juokiasi atpažinusios save šioje situacijoje. Jeigu kaip tik dabar taip elgiatės, jūs klystate! Ir aš klydau. Deja, man užtruko kelis metus kol supratau kokia buvau neteisi. Galiausiai suvokiau, kad jau kelis metus sau nuolat žadu, kad tuoj sulieknėsiu, tačiau tai vis neįvyksta. Tuomet net pagalvoti negalėjau, kad tas nepasitenkinimas savimi ir tuo kaip atrodau, man tikrai nepadeda, o tik trukdo lieknėti. 

    Iš tiesų labai svarbu pasistengti, kad ir lieknėjimo procese jaustumėtės gražios ir stengtumėtės dėl savęs. Palepinti save galite visiškomis smulkmenomis. Nauju nagų laku, šalikėliu ir turbūt niekas nepadeda jaustis geriau, nei apsilankymas kirpykloje. Atidžiai pažiūrėkite į save veidrodyje. Įvertinkite savo privalumus ir pabrėžkite juos. Jeigu pačioms sunku tai padaryti, pasitelkite į pagalbą draugę. Nelaukite sulieknėjimo, kad suteiktumėte sau leidimą būti gražiomis. Būkite sau gražios jau dabar!
    Visi šie patarimai skirti tam, kad padėti jums jaustis gerai jau DABAR. Tai be galo svarbu jūsų sėkmingam sulieknėjimui. Ypatingai tai svarbu toms, kurios esate linkę valgyti įtakojamos blogų emocijų. Linkiu jais pasinaudoti ir jaustis gražiomis ir laimingomis. Ne kada nors, o DABAR! Juk pavasaris! 🙂

    Jeigu šis įrašas jums pasirodė įdomus ir naudingas, spauskite PATINKA, klauskite, komentuokite, dalinkitės nuoroda su draugėmis ir prisijunkite prie mano grupės Facebook’ekur patarimų ir naudingos informacijos lieknėjimo bei geros savijautos temomis rasite dar daugiau.

    Būtinai užsiregistruokite naujienoms ir daugiau niekada nepraleisite naujų blogo įrašų ir kitos naudingos informacijos, kurią gauna tik prenumeratoriai.

    Įsigyti mano el. knygą galite čia.

    Tinklaraščio įrašai ir video patarimai yra informacinio pobūdžio. Kiekvienu konkrečiu atveju prieš vykdant rekomendacijas atsakingai įvertinkite savo galimybes. Jeigu skundžiatės kokiais nors sveikatos sutrikimais, prieš pradėdami bet kokią lieknėjimo programą, pasitarkite su savo šeimos gydytoju. Jūs suprantate ir sutinkate, kad visa tinklaraščio medžiaga yra informacinio pobūdžio ir tik jūs atsakote už įgytus rezultatus.

Ieva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *