fbpx
 

Spalvos, kurios trukdo lieknėti

18 vasario, 2015by Ieva0

blackphotos28 (1)

Praūžė visos vasario šventės ir jau pradedam užuosti pavasarį. Ilgesnės dienos, skaisčiau šviečianti saulė, pasirodę pirmieji narcizai – tikri pono Pavasario pranašai. Nors dažną dieną dar reikia kepurės, man gera žinoti, kad Jis jau visai šalia. Kita vertus – dar tik antras metų mėnuo ir man norisi jūsų paklausti: kaip sekasi siekti savo lieknėjimo ir geros savijautos tikslų? Taip taip, aš vėl apie sau duotus naujametinius pažadus. Nors apie Naujų metų šventę jau seniai nebegalvojame, sau duoti pažadai niekur nedingo. Norint juos įgyvendinti, privalome apie tai prisiminti visus metus.

Greičiausiai sausio pradžioje su dideliu entuziazmu ėmėtės sveikiau maitintis ir reguliariai sportuoti. Pirmomis savaitėmis viskas sekėsi pagal planą, tačiau gyvename realiame pasaulyje ir gali tekti keisti net kruopščiausiai sudėliotus planus. Posakis „Žmogus planuoja, o Dievas juokiasi“ – vienas teisingiausių. Nespėjate susigaudyti, o jūsų geranoriškiems planams koją pradeda kišti įvairios nenumatytos gyvenimiškos aplinkybės. Gal susirgo jūsų vaikas ir jums visą savaitę tenka su juo likti namie negalint išeiti pabėgioti, kaip buvo planuota. Gal susirgote pačios ir dėl to negalite judėti. Gal užklupo nenumatyti darbai ir niekaip negalite atrasti laiko planuotai treniruotei ir sveikų patiekalų receptų paieškoms. Kad ir kokios jūsų kelyje atsirastų kliūtys, jos turi pavadinimą – gyvenimas. Jūs planuojate, o jis įneša savas korekcijas.

Viskas priklauso nuo to, kaip jūs į tai reaguosite. Deja, daugelis lieknėjančių, supratusios, kad nepavyks laikytis numatyto lieknėjimo plano, visai atleidžia vadeles. Na, jei nepavyksta idealiai, tai nereikia visai. Palauksiu geresnių laikų ir tada vėl jau imsiuosi lieknėti. Deja, taip mąstančias turiu nuvilti. Taip ne tik visi metai, bet ir gyvenimas gali praeiti. Todėl kviečiu keisti „juoda / balta” mąstymą į naują požiūrį: „daryti geriausia ką gali atsižvelgiant į susidariusią situaciją“. Gyvenime tikrai yra daugiau spalvų ir atspalvių nei šios dvi kraštutinumus simbolizuojančios spalvos. Kad ir kaip susiklostytų nenumatytos aplinkybės, kad ir kaip jos kėsintųsi jus išmušti iš vėžių, jūs visada galite prie jų prisitaikyti ir nemesti visko, o daryti geriausia ką galite.

Jei susirgus vaikui turite likti namie ir paaukoti numatytą pabėgiojimą lauke, visada galite namie padaryti bent lengvą mankštelę. Jeigu pačioms trūksta fantazijos, youtube yra tūkstančiai, o gal net milijonai sporto įrašų kiekvieno skoniui. Jei buvote suplanavusios sveikus pusryčius, pietus ir vakarienę, tačiau jus netikėtai pakvietė į vakarėlį, pasaulis dėl to nesugrius. Jūsų lieknėjimo planams tikrai nelemta žlugti. Tereikia iš būsimo maisto meniu pasirinkti mažiausias blogybes ir saikingai pasimėgauti maistu.

Nustokite mąstyti „viskas arba nieko” kategorijomis ir siekti tobulomo. Jis gyvenime tiesiog neegzistuoja. Verčiau išmokite lankstumo. Tai jums pravers ne tik lieknėjant, bet ir kitose gyvenimiškose situacijose.

Linkiu sėkmės einant savuoju lieknėjimo keliu! Iki sekančio susirašymo!
Ieva

Jei straipsnis pasirodė įdomus ir naudingas, spauskite PATINKA ir dalinkitės nuoroda su draugėmis. Ačiū!

Ieva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *