Visada džiaugiuosi, kai maistas, kurį gaminu yra ne tik skanus, sveikas, bet ir patinka namiškiams. Valgydamas šią sriubą, mano vyras Laimis paklausė: ką tu dėjai į ją, kad ji tokia skani? Tada kartojo dar du kartus ir aš turėjau jį pristabdyti, kad spėčiau nufotografuoti 🙂
Būna visaip, tačiau pirmenybę stengiuosi teikti sezoniniam maistu. Jis tuomet yra gausus naudingų medžiagų ir šviežiausias. Kas gali būti sezoniškiau tokiu metu už moliūgą ir obuolius? Todėl suradusi šį receptą, būtinai panorau jį išbandyti. Skonis tikrai nustebino, o aš eilinį kartą pasidžiaugiau, kaip gera valgyti ir skaniai, ir sveikai ir kad tikrai galima rasti kompromisą tarp mėgavimosi maistu ir lieknos figūros. Obuoliai sriuboje – man ne naujiena ir būtent jie čia priduoda to ypatingo skonio.
Būtinai pamėginkite ir pasidalinkite įspūdžiais. Smalsu ar ši sriuba jums patiks taip pat kaip ir man.
Reikės:
– 2 v.š. lydyto Gi sviesto. Galite keisti paprastu sviestu ar aliejumi
– 3 porų stiebų
– vidutinio dydžio svogūno
– 5 česnako skiltelių
– Apie 1 kg moliūgo. Aš naudojau tokį pailgą, kriaušės formos moliūgą (ang. butternut squash)
– 1 obuolio
– 1,5 l daržovių sultinio
– 1 a.š. druskos
– pipirų
– 1 a.š malto kumino
– šiek tiek patarkuoto muskato riešuto
– 1 a.š. obuolių acto
Eiga:
1. Įjunkite orkaitę ir leiskite įkaisti iki 200 °C
2. Kol orkaitė įkais, paruoškite visas daržoves: porus supjaustykite griežinėliais, svogūną ir obuolį – skiltelėmis, nulupkite česnaką, bet nepjaustykite jo, kvadratėliais supjaustykite moliūgą.
3. Daržoves dėkite į skardą, apvoliokite Gi ar kitu sviestu ir šaukite į orkaitę. Kepkite apie pusvalandį, kol daržovės suminkštės.
4. Iškepusias daržoves suverskite į puodą, užpilkite karštu sultiniu, suberkite prieskonius. Viską susmulkinkite maisto smulkintuvu. Įpilkite obuolių acto. Dar pasmulkinkite, paragaukite ar nesinori daugiau druskos, pipirų ar acto.
5. Jeigu reikia, visą sriubą dar galite šiek tiek pašildyti. Paruoštą sriubą pilkite į dubenėlius ir skanaus!
Būtinai pasidalinkite įspūdžiais!
2 comments
Dalia M.
1 gruodžio, 2015 at 11:21 am
Pabandžiau. Šiek tiek nuklydau nuo recepto, bet ingredientus sudėjau pagal rekomendaciją. Derinys – puikus. Patiko. Tikrai kartosiu.
Tik aš gal pavadinčiau „Moliūgo ir obuolio”, nes tas obuoliukas vienas prieš tą moliūgą, bet čia jau autorės reikalas. Ačiū už receptą, aš dėdavau bulvę ir Philadelfia sūri, šiame patiekale tų dalykų nepasiilgau. Sėkmės, laukiame kitų receptukų.
ieva
8 gruodžio, 2015 at 1:28 pm
Dalia, džiaugiuosi, kad patiko 🙂