fbpx
 

Kaip tai kas eina po žodžių “aš esu“ Tau padeda arba trukdo lieknėti

23 gegužės, 2018by Ieva0

 

 

 

 

 

 

 

Skaičiau moterų pasisakymus mano uždaroje nemokamoje FB grupėje  Man skaudėjo širdį skaitant, kaip kai kurios žodžiais save pliekė:

„Esu bevalė“
„Esu tinginė“
„Esu beviltiškai stora”

Jau buvau rašiusi apie tai, kaip svarbu būti pačia geriausia savo drauge tiek lieknėjimo kelyje, tiek siekiant kitų tikslų gyvenime. Šiandien noriu Tau priminti, o gal Tau bus ir nauja, kad tai, kas eina po žodžių „aš esu“ yra labai labai stipru. Tai, ką tari po šių dviejų žodžių formuoja Tave kaip asmenybę, visiškai įtakoja Tavo jausmus, iš jų sekančius veiksmus ir be abejo iš to sekantį rezultatą.

Kiekvienoje moteryje, kad ir kokio amžiaus ji būtų, gyvena maža mergaitė, kuriai reikia meilės, dėmesio, supratimo ir visiško palaikymo. Įsivaizduok prieš save maždaug septynerių metų save ar kokią kitą pažįstamą mylimą mergaitę. Dabar įsivaizduok, kaip jai sakai:

„Tu esi bevalė!“
„Tu esi tinginė!“
„Tu esi beviltiškai stora!“

Kaip manai kaip šie pasakymai įtakos jos pasitikėjimą savimi ir jos elgesį siekiant tikslų? Ar manai, kad tikėjimas, jog esi bevalė, padės?

Svarbi tiesa: mūsų elgesys tiesiogiai priklauso nuo to, kokie tikime esą. Jei tikime, kad esame bevalės, tinginės ir beviltiškai storos, galime net nepradėti nieko keisti ir siekti. Rezultatas 99% bus lengvai nuspėjamas.

Todėl šiuo įrašu labai noriu Tave pakviesti keisti vidinį pokalbį ir kiekvieną kartą, kai žiosiesi sakyti „Aš esu …“ gerai pagalvok, ar tai, ką planuoji sakyti po to, Tave giria ar žemina, veda į priekį ar laiko įstrigusią.

Nuoširdžiai siūlau visam laikui nustoti naudoti destruktyvią kalbą su savimi. Tai ne tik nepadeda siekti tikslų. Toks elgesys turi daug daugiau neigiamo: jis žaloja Tavo sielą.

Suprantu, kad nelengva staiga mąstyti, kalbėti ir elgtis pozityviai jei elgeisi priešingai metų metus. Todėl siūlau pradėti nuo paprasčiausio sąmoningumo ir, pagavus save vartojant neigiamą vidinį dialogą, iš karto jį keisti teigiamu. Po vieną žingsnelį, pamažu. Gal ne visada pavyks, tačiau tais kartais kai pavyks, jau pradės kurtis nauja įpročio grandis. Įpročio, kuris Tave ves į priekį, o ne laikys įstrigusią ten, kur jau greičiausiai esi ne vienerius metus.


Šiam kartui tiek. Iki kitos savaitės!
Su meile,
Ieva  ♥


P.S. Jei mano mintys Tau artimos ir norėtum tikslų siekti kartu, rašyk į info@lieknejupaskutinikarta.lt ir susitarsime neįpareigojančiam pokalbiui, kad aptarti tokią galimybę.

P.P.S. Šiuo metu kievieną dieną uždaroje FB grupėje prisijungiu gyvai, kad pasidalinti patarimais, įžvalgomis, atsakyti į klausimus. Jei aktualu, mielai kviečiu jungtis čia

Ieva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *