fbpx
 

Ką valgyti, kad sulieknėtum? Daivos istorija

1 gegužės, 2019by Ieva0
Ka valgyti kad sulieknetum Daivos istorija

Prieš porą savaičių bendravau su savo kažkada buvusia kliente, o dabar viena artimiausių draugių Daiva. Ji paskutiniu metu gerokai sulieknėjo ir be abejo neretai sulaukia su tuo susijusių komplimentų bei klausimų.
Mūsų pokalbio metu pas Daivą tiesiog liejosi emocijos. Ji greitakalbe žėrė, kad moterys užduoda neteisingus klausimus, kad taip klaidingai mąstydamos jos kažin ar kada sulieknės ir, kad aš privalau kažką su tuo daryti.

Vienas dažniausių klausimų, kurių sulaukia Daiva: „ką valgei?“ arba „ką vartojai?“ Klausiančioms sunku patikėti, kai išgirsta, kad ji nesilaikė jokio ypatingo plano ir tuo labiau nieko neįprasto nevartojo. Daiva negalėjo sustoti man kartoti, kaip aš turiu šviesti moteris, pasakoti joms, kad ne stebuklingi mitybos planai padeda sulieknėti, o pokyčiai, kuriuos darai savo galvoje.

Klausiau jos ir galvojau, kad aš nuolat tai ir darau. Vis kalbu ir kalbu, kad joks mitybos planas nepadės, kol neišsiaiškinsi tikrųjų savo antsvorio priežasčių.

Jeigu jau ne pirmą kartą apie tai skaitai mano blog’e, atleisk jei kartojuosi, tačiau akivaizdu, kad apie tai reikia kalbėti nuolat. Tikiu, kad kas kartą šią informaciją paskaito vis naujos moterys ir labai tikiuosi, kad tai, ką perskaito, jas priverčia susimąstyti. Taip pat tikiu, kad bus ir tokių, kurios dešimtą ar dvidešimtą kartą tai skaitydamos pagaliau iš tiesų mane išgirs ir pagaliau nustos ieškoti stebuklingų piliulių bei galiausiai tvirtai suvoks, kad kol „nesusitvarkai su savo galva” joks, visiškai joks lieknėjimo planas NE – PA – DĖS.

Tai ką gi darė Daiva, kad numestų dabar jau net 22 kilogramus?

1. Ji atsisakė dietinio mąstymo ir draudimų. Jeigu esi nuolatinė mano blog’o skaitytoja ir FB gyvų transliacijų žiūrovė, žinai kiek daug kartų aš esu kartojusi, kad draudimai ir apribojimai – tai tiesiausias kelias į persivalgymus ir sumaištį galvoje. Mes privalome mokytis saikingai valgyti VISOKĮ maistą. Šventai tikiu, kad tai yra bene vienintelis kelias į sulieknėjimą visam laikui. Saikas, vidinė ramybė, kaltės nejautimas suvalgius kažką „nesveiko” – tai Tavo bilietas į sveiką kūno svorį ir, svarbiausia vidinę laisvę nuo nuolatinio galvoji „ką galima ar ko negalima valgyti?“

2. Ji atkakliai dirbo su vidinėmis antsvorio priežastimis. Dažnai vien atsisakyti dietinio mąstymo neužtenka. Svarbu žiūrėti kokie vidiniai stabdžiai Tau galimai trukdo lieknėti. Kai mes su Daiva tik pradėjome dirbti kartu, ji gana nesunkiai numetė apie 10 kg ir vėliau tas svoris įstrigo. Pati būdama koučerė ir „Būk Įkvėpta“ įkūrėja, ji pradėjo sąmoningai stebėti save ir kas jos viduje galėtų stabdyti tolesnį lieknėjimą. Apie visus atradimus turbūt geriausiai papasakotų ji pati, tuo tarpu aš pasidalinsiu pora bene stipriausių, apie kuriuos esame kalbėjusios.
Dalykai apie, apie kuriuos dabar kalbėsiu yra gana gilūs, bet dažnai jūsų teks pažvelgti giliau į savo vidų, kad galutinai išsilaisvintumėte iš to, kas ne vienerius metus varžė. Taigi vienas iš vidinių stabdžių Daivos atveju buvo – baimė sulaukti per didelio vyrų dėmesio. Baimė, kad sulieknėjus jo netikėtai padaugės. Kitas stabdis – sulieknėjus jaustis maža ir silpna, tokia, kurią bus lengva nuskriausti.
Šioje vietoje noriu pabrėžti, kad vidiniai stabdžiai yra pasąmoningi. Ir nors sąmoningai jie gali skambėti gana nelogiškai, jeigu pasąmonėje tam tikrų dalykų bijome, pasąmoninga programa visada nugalės.
Daiva ne tik atrado kas ją galimai stabdo, bet ir nudirbo daug vidinio darbo, kad išsilaisvinti iš vidinių suvaržymų.
Jeigu esi pasiruošusi šiam darbui, gali prireikti daug atkaklumo ir kantrybės, tačiau patikėk, rezultatas, ir čia labiausiai kalbu ne tiek apie svorio praradimą, kiek apie vidinę būseną, yra net labai vertas visų įdėtų pastangų.

3. Jos prioritetas buvo ne svoris. Dar vienas svarbus susivokimas aplankė Daivą, kai vieno seminaro metu ji suprato, jog svarbiausių dalykų sąraše, sveikata jai tik septintoje vietoje. Tai kaip reikiant atvėrė jai akis. Nuo to momento ji maitinosi ne kaip vis norinti sulieknėti Daiva, o kaip besirūpinanti savo sveikata Daiva. Rūpestis savimi sukuria visai kitokią būseną nei nepasitenkinimas tuo, kaip atrodai. Kai rūpiniesi savimi, sveikiau ir saikingiau maitintis tampa labai lengva. Kai tai bandai daryti dėl to, kaip sau nepatinki, rezultatas dažnai būna atvirkštinis – eilinis persivalgymas ir dar didesnis nepasitenkinimas savimi.
Savo klientėms dažnai kartoju kaip svarbu yra atrasti kitus prioritetus taikai su maistu kurti. Tegul noras sulieknėti būna tik vienas iš tikslų, bet tikrai ne pati pagrindinė motyvacija.  
Kviečiu atsisėsti ir pasidaryti sąrašą priežasčių kodėl Tau svarbu išmokti sveikiau ir saikingiau maitintis visą likusį gyvenimą. Tegul noras numesti svorio būna sąrašo gale. Pažadu, kad jei tai įgyvendinsi, pajusi didelį skirtumą.

Pakalbėjusios su Daiva nusprendėme, kad šie trys minėti punktai yra bene svarbiausia jos lieknėjimo sėkmės sąlyga.
Labai tikiuosi,  kad jos sėkmės istorija įkvėpė ir Tave pradėti mąstyti ir žiūrėti į lieknėjimą kitaip.

Atmink: jei gali ji, galėjau aš, gali ir Tu! Aš nei truputėlio tuo neabejoju, tačiau svarbiausias čia Tavo tikėjimas.

Šiam kartui tiek. Iki kitos savaitės!
Su meile,
Ieva ♥

P.S. SVARBUS PRIMINIMAS! Jeigu rimtai esi pasiruošusi keistis ir matai, kad nepavyksta vienai, skubėk jungtis prie naujos „Liekna ir Laisva Aš“ grupės. Ji prasidės jau gegužės 13d. Jos metu mažiausiai kalbėsime apie tai „ką valgyti?“ ir labai daug apie vidinius dalykus. Padėti moterims keistis ir sulieknėti visam laikui yra mano kasdienis darbas ir aistra. Labai džiaugsiuosi galėdama padėti ir Tau. Registruotis į grupę gali čia
Jeigu prieš apsisprendžiant nori pabendrauti ar užduoti rūpimus klausimus, drąsiai rašyk į info@lieknejupaskutinikarta.lt

Ieva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *