fbpx
 

„Šokoladinė meilė” – šokoladinis pyragas be cukraus ir miltų

12 vasario, 2014by Ieva0


Dažniausiai receptai, kuriais dalinuosi, būna daug kartų bandyti ir labai mėgstami ne tik mano pačios, bet ir mano šeimos. Su šiuo receptu išėjo kitaip. Nusižiūrėjau jį „Women’s Fitness“ žurnale tik vis neatsirasdavo progos išbandyti.


Artėjanti Valentino diena tam pasirodė ideali proga. Receptą labai norėjau išbandyti iki jos, kad galėčiau pasidalinti su jumis. Ragavom užvakar ir visiems labai patiko. Tai ne šiaip saldumynas. Tai turtingas ir sotus desertas, kurio nesuvalgysi daug. Jo negali prisikirsti. Juo gali tik mėgautis. Jis be miltų ir cukraus, labiau primena šokolado putėsius nei pyragą. Jis nešokdins jūsų cukraus lygio kraujyje ir kuo puikiausiai patenkins saldumynų poreikį. Tikiuosi, kad patiks ne tik jums, bet ir jūsų Valentinui. Kadangi čia tokia proga artėja, pavadinkim jį „Šokoladine meile“ 🙂

Taigi, “Šokoladinei meilei“ reikės:

– 200g džiovintų slyvų be kauliukų

200ml apelsinų sulčių
125g sviesto ir dar šiek tiek kepimo formai patepti
– 200g
juodojo daugiau nei 85% kakavos turinčio šokolado
6 vidutinio dydžio kiaušinių
– Kakavos pabarstymui

Eiga:
1. Sudėkite slyvas į nedidelį puodelį virimui, užpilkite 100ml apelsinų sulčių ir virkite ant vidutinės ugnies, kol skysčio nebeliks ir slyvos ištež. Man tai užtruko 10 – 15 min. Gautą masę sutrinkite maisto smulkintuvu.

2. Ištirpinkite sviestą su gabalėliais laužytu šokoladu. Geriausiai tai padaryti inde, kurį laikote virš verdančio vandens. Gautą masę, kartu su likusiomis apelsinų sultimis pilame šalia slyvų į maisto smulkintuvą ir vėl viską smulkiname iki vientisos masės.

3. Atskiriame baltymus nuo trynių. Pirmiausia plakame trynius iki baltumo ir kol padvigubėja masė. Įmaišome į tešlą per du kartus. Tada iki standžių putų išplakame baltymus ir taip pat įmaišome į tešlą. Geriausia tai padaryti per tris kartus. 

4. Patepame sviestu kepimo formą. Reikia naudoti atsegamą torto formą. Kepame 15 min. 180 laipsnių karštumo orkaitėje. Pyrago kraštai kiek pakils, bet vidurys dar bus įdubęs ir drėgnas.

5. Išėmus iš orkaitės leisti atvėsti. Atvėsusį laikyti per naktį šaldytuve. Pyragas skanus tiek šaltas, tiek kambario temperatūros. Pabuvęs kambario temperatūroje, tampa panašesnis į šokolado putėsius.

Skanaus!

Papildomos pastabos



– Kam aktualu, šis pyragas yra be gliuteno ir neaukšto glikeminio indekso.

Tinkamas šaldyti. Jeigu valgytojai tik du, tikrai verta susiporcijuoti, užšaldyti ir žinant, kad bus noras deserto, išimti iš šaldiklio likus maždaug porai val. iki valgymo.

– Mano fotografuoti gabalėliai, yra aštuntadalis pyrago. Taigi lengva paskaičiuoti, kad suvalgiusios vieną gabalėlį tegausime šiek tiek juodo šokolado, truputį sviesto, pora džiovintų slyvų ir nepilną kiaušinį.

– Originaliame recepte dar buvo nurodyta 1 v.š. tamsaus romo. Aš jo nedėjau, nes žinojau, kad pyragą valgys ir Izabelė. Manau, kad romas turėtų priduoti dar stipresnio skonio. 

Kaip ir kiekvieną kartą ką nors gaminant pirmą kartą, galvojau, ką keisčiau ir daryčiau kitaip. Manau, kad būtų skanu su smulkintais riešutais. Dar vienas klasikinis derinys: riešutai ir šokoladas. Taip pat prie tokio turtingo skonio norėjosi gaivumo. Įsivaizduoju, kaip skanu turėtų būti vasarą užkąsti šviežiomis braškėmis.

Jeigu bandysite šį desertą, labai lauksiu jūsų atsiliepimų, nuomonių ir idėjų. Gražios meilės dienos jums ir jūsų mylimiesiems!


Jeigu šis įrašas jums pasirodė įdomus ir naudingas, spauskite PATINKA, dalinkitės nuoroda su draugais ir prisijunkite prie mano grupės Facebook’ekur patarimų ir naudingos informacijos lieknėjimo bei geros savijautos temomis rasite dar daugiau.
Būtinai užsiregistruokite naujienoms ir daugiau niekada nepraleisite naujų blogo įrašų ir kitos naudingos informacijos, kurią gauna tik prenumeratoriai. 


Tinklaraščio įrašai ir video patarimai yra informacinio pobūdžio. Kiekvienu konkrečiu atveju prieš vykdant rekomendacijas atsakingai įvertinkite savo galimybes. Jeigu skundžiatės kokiais nors sveikatos sutrikimais, prieš pradėdami bet kokią lieknėjimo programą, pasitarkite su savo šeimos gydytoju. Jūs suprantate ir sutinkate, kad visa tinklaraščio medžiaga yra informacinio pobūdžio ir tik jūs atsakote už įgytus rezultatus.


Ieva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *