fbpx
 

Nepriaugti svorio per Velykas? Tai labai lengva!

18 balandžio, 2019by Ieva0

Sveika, mieloji!

Paskutines dvi savaites vos spėju viską žongliruoti: Izabelės Velykinės atostogos, į svečius buvo atvykusi mama, o dar ir varginantis kosulys prikibo. Jau nekalbu apie tai, kad man visai ne atostogos. Tad natūralu, jog praleidau praėjusios savaitės blog’o įrašą ir šią savaitę šiek tiek vėluoju.
Tiesa su amžiumi išmoksti nesiversti per galvą, o tiesiog susimažini darbų sąrašą ir daugiau laiko praleisti su artimaisiais. Su darbais atsigriebsiu kai nuo kitos savaitės vėl lauks įprastas ritmas 🙂

Nors ir vėluodama, skubu dalintis patarimais Velykoms. Jie bus naudingi toms, kurios paprastai prie šventinio stalo visiškai praranda saiką ir eilinį kartą vėl priauga svorio. Labai kviečiu šias Velykas pradėti švęsti kitaip. Tegul tai bus puiki pradžia ir visos kitos Tavo gyvenimo šventės bus tik saikingesnės.

Panašiais patarimais esu dalinusis ne kartą, tačiau tikiu, kad prieš didžiąsias metų šventes prarvartu juos vis pasikartoti:

Tegul ne maistas būna svarbiausia.
Ne tik Lietuvoje, bet ir daug kur kitur pasaulyje, šventės reiškia gausias vaišes. Nuspręsk, kad Tau bus kitaip. Pagalvok kuo dar be gausaus stalo Tau yra svarbios Velykos? Dažnam tai yra proga ramiai pabūti su artimaisiais. Su kai kuriais ir susitinkame tik per metines šventes. Nors maistas yra smagi bendravimo dalis, jo kiekiai tikrai neprivalo būti dideli. Tegul nuo šiol Tau galioja sena kaip pasaulis tiesa: svarbiausia ne kiekybė, o kokybė. Džiaukis laisvu nuo darbų savaitgaliu, buvimu su brangiais žmonėmis ir tuo, kad pagaliau Tau svarbiausia ne maistas.

Valgyti ne tai, ko nori, o tai, ko labai labai nori.
Viena didžiausių klaidų, prisėdus prie šventinio stalo – pulti valgyti viską iš eilės. Aš pati visada taip darydavau ir galiausiai skrandis jau būdavo pilnas, o skaniausiai atrodę patiekalai neparagauti. Tačiau jų paragauti vis tiek norisi ir viskas baigiasi persivalgymu. Tačiau dabar aš elgiuosi visai kitaip – valgyti pradedu kaip tik nuo tų skaniausiai atrodančių patiekalų, kurių labiausiai norisi paragauti. Tuomet skrandžiui užsipildžius, tie kiti jau ne taip stipriai vilioja. Taigi įvertinusi tai, kas padėta ant stalo, rinkis ne tai, ko norisi, o tai, ko labai labai norisi. Tada prisimink ne kimšti maistą į save, o ramiai juo pasimėgauti.

Nebūtina visko suvalgyti iš karto.
Jeigu skrandis jau pilnas, o paragauta ne visko, ko norėjosi, tikrai nebūtina to padaryti vienu prisėdimu. Velykas dažniausiai švenčiame artimųjų rate, todėl niekas tikrai nesupyks, jei paprašysite neparagauto torto ar kito skanėsto gabalėlį įdėti išsinešimui. Dar geriau, jei šventė vyksta namuose. Tuomet bet kada galėsi suvalgyti tai, ko nespėjai pirmąjį kartą. Jei kils noras visko prisikimšti vienu prisėdimu, primink sau, kad tai tikrai nėra būtina. Tas maistas niekur nedings ir vėliau tikrai galėsi jo valgyti kai skrandis ištuštės ir vėl pajusi alkio jausmą.

Pakilti nuo stalo, kad pajudėti.
Velykos ypatingai tinkamos aktyvesniam laiko leidimui. Dar yra šiek tiek laiko pasidomėti velykiniais žaidimais, kurie patiks vaikams, o suaugusius privers pakilti nuo stalo. Šiemet Velykos gana vėlyvos, todėl tikėtina, kad ir oras bus tinkamas laiką leisti lauke. Visi galite išeiti pasivaikščioti, pakvėpuoti grynu oru, prajudinkite užsisėdėjusį kūną.
Pakilus nuo stalo, pradings ir pagunda toliau nesustojamai valgyti. Iš tiesų nevalgyti yra nelengva, kai maistas visada prieš akis ir yra pagrindinė pasilinksminimo priemonė. Todėl būtina daryti pakilimo nuo stalo pertraukėles, kad fiziškai save ištraukti iš nesustabdomo valgymo būsenos.

Šie patarimai labai paprasti, tačiau man jie visada padeda neprarasti sveiko proto prie gausaus vaišių stalo. Tikiuosi, kad padės ir Tau. Dar daugiau patarimų, kaip nepriaugti svorio per šventes, rasi šiame blogo įraše. Jis rašytas Kalėdoms, tačiau tikrai tiks ir Velykoms.

Linkiu jums gražių, smagių ir saikingų Velykų!|


Su meile,
Ieva ♥


P.S. DĖMESIO! Nauja programos “Liekna ir Laisva Aš“ grupė prasidės jau gegužės 13 d. Kita grupė bus renkama tik rudenį, tad labai kviečiu neatidėlioti permainų ir registruotis čia

Ieva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *